Erdoğan: Muhalefet emeklileri bize karşı kışkırtmaya çalışıyor

Erdoğan: Muhalefet emeklileri bize karşı kışkırtmaya çalışıyor
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefete emekliler üzerinden yüklendi. Son dönem emekli maaşları ve ikramiyeleri üzerinden tepki gören Erdoğan, "Muhalefet yine atıp tutarak, emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Batman Valiliği önünde düzenlediği mitingde halka seslendi. Erdoğan, mitinglerde kullandığı TIR'ın içerisinde yer alan haritada Batman'ın üzerini raptiye ile işaretledi.

Ekonomide yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduklarını belirten Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e itimadının tam olduğunun altını çizdi. Erdoğan, "İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz" ifadesini kullandı.

Altılı masa üzerinden muhalefete de göndermelerde bulunan Erdoğan, "Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birini suhuletle atlattık. İktidara giden yolu terör örgütünün desteğinde arayanlara gittikleri yolun çıkmaz sokak olduğunu gösterdik. 81 vilayetimizin hepsi kazandı. millete ballandırarak atlattıkları ittifakın ve adayının çürük olduğu çıktı. 6'lı masa dediler şu anda hiçbiri parlamentoda değil. Altılı masanın yerinde yeller esiyor. Siyaset mühendisleri tarafından siyaset mühendisleri tarafından yıkıldılar" dedi.

"Allah yüzümüze bakmış da bunlar iktidara gelmemiş"

Birbirlerine yaptıkları kumpasları gördükçe onlar adına hicap duyuyoruz. Milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah yüzümüze bakmış da bunlar iktidara gelmemiş. İyi ki kazanmamışız diyerek bunu kabul ediyorlar. Dirayetli duruşumuzla milletimizin hançerlenmesinin önüne geçtik.

'Seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler'

Tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Aynı nobranlığı bu seçimde de sürdürüyorlar. DEM'li bir avuç komprador dışında kimsenin ne olup bittiğinden haberi yok. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Verdiler mi? Vermediler. Türkiye'nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtulmasına vesile olmasını diliyorum.

"Mehmet Şimşek'e tam itimadım var"

Ekonomimizde yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman'ın bir evladı olan Hazine Bakanımız olan Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Maaşlara yüzde 50 oranında zam yaptık. Bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Banka promosyonlarını güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. Ücretsiz doğal gaz desteğimiz nisan ayından beri devam ediyor. Yükümüz azaldıkça bütçede elimiz rahatlayacak.

"Muhalefet emeklileri bize karşı kışkırtmaya çalışıyor"

Muhalefet yine atıp tutarak, emeklilerimiz bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Sözleri sorulunca hatırlamıyorum deyip işi arsızlığa vuruyorlar. Yetim hakkından bahsedip valizler dolusu paraların nereden gelip nereye gittiği belli değil. Gelin bunu açıklayın. Kara paranın hesabını veremeyenlerin sözlerine güvenmeyin. (Kısa Dalga)

Politika