Erdoğan, muhalefeti deprem şovu yapmakla suçladı

Erdoğan, muhalefeti deprem şovu yapmakla suçladı
Hatay'da konut töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şov peşindeki deprem turistleri gittikten sonra da Hatay'la kardeş ilan ettiğimiz 94 belediyemiz Hatay halkının yanında olmaya devam etti" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne katılan Erdoğan, projeye 86 bin vatandaşın başvurduğunu söyledi.

'Depremin siyasetini ve istismarını yapanlardan değil, depremzedelerimizin acılarını paylaşanlardan olduk'

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Seçimde depremzedelere bedava ev sözü verenler hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu. Biz ise depremzede şehirlerimizi en az birkaç kere ziyaret ederek vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettirdik. Aynı şekilde şov peşinde koşan deprem turistleri çekip gittikten sonra bile Hatay'la kardeş ilan ettiğimiz 94 belediyemiz, başkanları ve ekipleriyle Hatay halkının yanında olmaya devam etti" dedi.
Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Depremzedelere bedava ev sözü verenler, Hatay ile birlikte diğer şehirlerin yolunu unuttu"

Deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık. Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay ile birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu.

Deprem bölgesini sadece fotoğraflardan görenler bu afetin büyüklüğünü anlamakta zorlanıyor. Hatay ve ilçelerinin asrın felaketini yaşadığı, tartışma götürmez bir gerçektir. Aynı şekilde devletimizin tüm sıkıntılara rağmen yaraları sarma konusundaki iradesi ve çabaları da bir başka hakikattir.

Ekonomisi ne kadar iyi olursa olsun, böyle bir felaketin altından kalkabilecek ülkelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

"Vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşma isteklerinin farkındayız"

Vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşma isteklerinin de farkındayız, bu talep ve beklentileri karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kısa süre önce Kahramanmaraş ve Adıyaman’da binlerce konutun temelini attık. Hatay’da 254 bin 195 konut zarar görmüştü. Şu anda Hatay’da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor. Bugün bunlara yenilerini ekliyoruz. 5 bin bağımsız bölümün temellerini atıyoruz. Antakya’da zarar gören Uzunçarşı’yı ihya etmek için 600 dükkanın, Antakya Atatürk Caddesi’nde Yerinde Dönüşüm kapsamında konut ve dükkandan oluşan 3 bin 500 bağımsız bölümün, Arsuz’da rezerv alanlarda 900 bağımsız bölümün yapımına başlıyoruz. Hatay’ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz.

Yerinde dönüşüm projemize Hataylı kardeşlerimizin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Toplam 86 bin kişi başvuru yaptı.

Hatay Havalimanı’nın projesi tamamlandı. Kısa sürede yapımına başlıyoruz.

Gündem