Erdoğan, muhalefeti 'nefret söylemi' için suçladı, sonra da LGBTİQ+'ları hedef aldı

Erdoğan, muhalefeti 'nefret söylemi' için suçladı, sonra da LGBTİQ+'ları hedef aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirmesi' ile ilgili açıklama yaparken LGBTİQ+'ları hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Salonu'nda “3. Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İlahiyat fakülteleri sıradan yükseköğretim kurumları değildir, imam hatipler gibi ilahiyatlar da topluma ayna tutan kurumlardır. Milletin inancının horlandığı dönemlerde ilahiyatlar üvey evlat muamelesi görmüştür. İlahiyat fakültesi mezunlarının öğretmen olma hakkı gasp edilmişti. Vesayet süreçlerinde ilahiyat fakültelerinde baskıya maruz kaldık. Ben kızımı İstanbul'dan Trabzon'a gönderdim. Oradaki imam hatibin müdürü de sınıf arkadaşımdı. Elhamdülillah bunların hepsi mazi oldu. Tek parti faşizmini yeniden hortlatmaya çalışan 28 Şubat zihniyeti, imam hatipler ve meslek liseleriyle birlikte ilahiyat fakültelerini de hedef almıştır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat karanlığına son verdik.

Başörtüsü teklifi

Anayasa değişikliği metnini Meclis'e gönderdik. Samimi olup olmadıklarını göreceğiz. Meclis'ten geçmezse son sözü milletimiz söyleyecek.

Tarikatta cinsel istismar ve LGBTİ açıklaması

İstismar vakası üzerinden içlerindeki kin ve nefreti kusanları gördük. Bunların dertleri çocuk istismarına tepki koymak değil. Kin ve nefret duygularına zemin hazırlamaktır. LGBTİ denilen marjinal akımlarının sapıklarına alet edilen 3-5 yaşındaki çocuklara ilişkin bir şey demediler.

Meclis kürsüsünden derneklerimizi STK'larımızı tehdit edenler asıl niyetlerini deşifre etmişlerdir. Ne dediler helalleşme. Bir göz boyamadan ibaret olduğu ortaya çıktı." (Kısa Dalga)

Politika