Erdoğan: Mültecilere sahip çıkacağız

Erdoğan: Mültecilere sahip çıkacağız
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Mültecilere sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi. Erdoğan, "Biz muhacirlik ve ensar bilen bir kültürün mensubuyuz" diye konuştu.

Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son günlerde tırmanan sığınmacı tartışması hakkında "Mültecilere sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi. MÜSİAD'ın İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne katılan Erdoğan, "Biz muhacirlik ve ensar bilen bir kültürün mensubuyuz" diyerek "Biz kapımız açık onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Zekattan bu millet anlar ama onlar anlamaz" ifadelerini kullandı.

'BİZ ONLARI ASLA KOVMAYACAĞIZ'

"Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor... Biz muhacirlik ve ensar olma kabliyetinin en olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Biz bu konutları da bunun için yapıyoruz, kendileri isterlerse gidebilirler ama biz onları asla kovmayacağız.

'ONLARI KATİLLERİN KUCAĞINA ATMAYACAĞIZ'

Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız. Biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz. Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem