Erdoğan: Yağmalara, fitnelere OHAL'in verdiği yetkiyle müdahale edilecek

Erdoğan:  Yağmalara, fitnelere OHAL'in verdiği yetkiyle müdahale edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’te bugün görüşülen OHAL’den beklentisini, “Bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale etme imkanını vermiş olacak” diye açıkladı. OHAL’in dayanağı Resmi Gazete’de, ‘deprem felaketi’ olarak açıklanmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekliliği ve ne için kullanılacağı tartışmalara konu olan Olağanüstü Hal uygulamasından beklentisini, “Türkiye’de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale etme imkanını vermiş olacak” diye açıkladı. Resmi Gazete’deki OHAL kararında ise dayanak olarak deprem felaketi gösterilmişti.

Meclis’te oylaması yapılan OHAL kararı Resmi Gazete’de yayımlanırken dayanağı, Olağanüstü Hal Kanunu’nun “Tabi afetler durumunda OHAL kararı alınabileceğini” düzenleyen 3. Maddesinin “a” fıkrası olarak duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Meclis’te onaylanması halinde yürürlüğe girecek olan kararından sonra eleştiriler gündeme gelmiş ve OHAL’in kimler için nasıl uygulanacağı tartışma konusu olmuştu.

Deprem bölgesinde bulunan Erdoğan Gaziantep’te yaptığı açıklamasında OHAL’den beklentilerini şu sözlerle aktardı:

“Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir. Kaldı ki, bugün inşallah OHAL ile ilgili Meclisimizde OHAL kanununun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak adımı attım, bugün Meclis'te yapılacak olan oylama ile birlikte de OHAL yürürlüğe girmiş olacak.

Bu, Türkiye'de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacaktır. Bununla birlikte bazı yerlerde maalesef marketlere, AVM'lere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama gayretlerine de devlet OHAL ile müdahale etme imkanını da yakalayacaktır. (Kısa Dalga)

Gündem