Erdoğan, Osman Kavala dosyasını kapattı!: Artık AİHM'lik iş kalmadı, bitti o iş

Erdoğan, Osman Kavala dosyasını kapattı!: Artık AİHM'lik iş kalmadı, bitti o iş
Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada Osman Kavala'nın AİHM'nin hak ihlali kararına rağmen Gezi Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet cezası alması ile ilgili "Artık AİHM'lik iş kalmadı, bitti o iş" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bölgemizde sulh ve sükunun hakim kılınması, sorunların diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi için samimiyetle çaba harcıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında bazı satır başları şöyle:

"YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLAMASI GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

"Ziyaretimiz tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak yeni bir işbirliğini başlatmak yönündeki ortak iradeyi başlatmak tezahürüdür.

Hadim'ül Haremeyn'in daveti üzerine böyle bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Aramızdaki siyasi, askeri, ekonomik, kültürel ilişkilerin artırılması noktasında yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisinde olacağız.

Ticaret, yatırımlar ve müteahhitlerimizin başarıyla yürüttükleri projeler anlamında da Suudi Arabistan özel konuma sahiptir. Son 20 senede müteahhitlerimiz 24 milyar dolara ulaşan projelerdir. Bu yıl haccın ve umrenin başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli çalışmaları Suudi makamlarıyla yakın işbirliğini sürdürmektedir. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini tüm boyutlarını gözden geçireceğiz. Sağlık, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans gibi alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum.

"PUTİN BİZE TEŞEKKÜR ETTİ"

Malum Guterres bize uğradı bizimle görüşmeyi yaptıktan sonra Moskova'ya geçti. Sayın Putin ve Lavrov'la yaptığı görüşmenin olumlu geçtiği yönünde bilgiler verdi. Dün de Sayın Putin'le yaptığımız görüşmede o da aynı kanaatlerini belirtti. Hepsinden öte Sayın Putin'in arama gerekçesi malum Rusların bir vatandaşlarının esir alınması ve Amerika'nın da Moskova'da bir vatandaşlarının esir alınması. İkisinin takasıyla ilgili biz devreye girdik. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın devreye girmesi neticesinde Ankara'da bu takas gerçekleşti. Bunun için Putin bize teşekkürde bulundu.

"ADI ÖZGÜL AMA SOYADI ÇOK GARİP OLAN ZAT..."

Manevi tazminat noktasında başındaki ağababası nasıl Man Adası olayından bedel ödediyse, tabi aynı durum şimdi bunun için de avukatlarımız davalarını açıyorlar. Tabi sadece bu değil, bunlarla beraber hareket eden ağzı bozuk tipler kimse bunların hepsine avukatlarımız davalarını açacaklar. Bunların içinde dokunulmazlıklar olan var olmayan var. Olmayanlar için cezai davalar açılabilir ki avukatlarımız bunların çalışmalarını yapıyorlar. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili de şu anda avukatlarımız davaları açıp ve Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi yapılamaz mı demek ki ders almamış. Bunlar manevi tazminat davalarıdır. Bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. Artık AİHM'lik iş kalmadı bitti o iş. Neden bitti çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin artık AİHM'le ilgisi yok. AİHM alacak bakacak edecek ama hüküm giydi diyecek bu işi masadan kaldıracak. Bu ağırlaştırmış müebbettir. Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde. Başka ülkelerin hukuku var da bizim yok mu. Şu anda bu hukuk çalışmaya başlamıştır.

KAVALA AÇIKLAMASI: BİTTİ O İŞ

AİHM’le ilgili olan konular. Bunlar uluslararası hukuku bilmiyorlar. Artık AİHM’lik iş kalmadı. Bitti o iş. Çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM’le alakası yok. AİHM alacak, bakacak, hüküm giydi diyecek. Bu ağırlaştırılmış müebbettir.

Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde. Başka ülkelerin hukuku var da bizim hukukumuz yok mu? Özellikle yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle devleti hiçe sayan, devletin kurumlarına saldıran, ki bunun bedelini ödeyecektir. Olay budur. "

AVRUPA KONSEYİ VE AB'DEN İHLAL UYARISI GELMİŞTİ

Gezi Davası'nda Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) hak ihlali kararına rağmen müebbet hapis cezasına çaptırılmıştı. AİHM'nin tahliye edilmesi gerektiği yönündeki kararını uygulamayarak Kavala'nın mahkum edilmesi, Türkiye hakkında ihlal prosedürü başlatmıştı.(Kısa Dalga)

Gündem