Erdoğan, oy pusulasında 2014’teki fotoğrafıyla yer alıyor

Erdoğan, oy pusulasında 2014’teki fotoğrafıyla yer alıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’taki seçimlerde kullanılacak oy pusulalarında, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde kullandığı fotoğrafıyla yer alıyor.

ERSAN ATAR

Üçüncü kez adaylığı ve yüksek öğrenim diploması tartışmaları eşliğinde yeniden cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta sandığa atılacak oy pusulalarında, 2014’teki cumhurbaşkanlığı adaylığında kullandığı fotoğrafıyla yer alacağı ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde kullanılacak oy pusulalarını onaylayarak pusula örneklerini Devlet Malzeme Ofisi’ne gönderdi.

Bu çerçevede YSK Başkanı Ahmet Yener de YSK üyeleri ve siyasi partilerin YSK temsilcileriyle birlikte oy pusulalarının basımının yapılacağı matbaada incelemelerde bulundu. Buna göre; 1 Nisan’da çekilen kura gereği oy pusulasında; 1. sırada Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırada Memleket Partisi Genel başkanı Muharrem İnce, 3. sırada Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve 4. sırada Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın isim ve fotoğraflarının yer alacağı oy pusulalarının basımı aşamasına geçildi.

Erdoğan “gençlik fotoğrafı”yla

Basılacak oy pusulaları AKP ve İYİ Parti’nin YSK temsilcileri tarafından sosyal medyadan paylaşıldığında ilginç bir durum fark edildi.

Basım aşamasına geçilen ve 14 Mayıs’ta kullanılacak oy pusulalarında, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde kullandığı fotoğraf olduğu belirlendi.

2014-oy-pusulasi.webp

Recep Tayyip Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu ile yarıştığı 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy pusulası

2023-oy-pusulasi.jpg

Seçmenin 14 Mayıs'ta sandığa atacağı yeni oy pusulası

YSK “süre şartı” koymadı

YSK 14 Mart’taki kararında cumhurbaşkanı adaylarından istenilen belgeleri sıralarken adaylardan 6 adet fotoğraf istemiş ancak bunların “belirli bir süre içinde çekilmiş olması” gibi bir şart koşmamıştı. YSK’nın bu kararında, adayların Kurul’a teslim etmeleri gereken fotoğraf özellikleri şöyle yer almıştı:

“6 adet (4x6) santimetre ebadında arka fonu beyaz (arka fonda bayrak, resim, dini sembol vs. olmayan) vesikalık renkli fotoğrafları ile oy pusulasında yer almak üzere fotoğrafın yüksek çözünürlüklü elektronik ortamda hazırlanmış hâli, başvuru dilekçesine eklenir.”

Özel Haber