Erdoğan Putin'le Ukrayna'yı görüştü: 'İstanbul'da yakalanan olumlu ivmenin devam etmesi herkesin yararına'

Erdoğan Putin'le Ukrayna'yı görüştü: 'İstanbul'da yakalanan olumlu ivmenin devam etmesi herkesin yararına'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'yı görüştü. Erdoğan'ın Putin'e bir kez daha, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile liderler zirvesine ev sahipliği yapmayı önerdiği açıklandı.

Ukrayna'daki savaşın ikinci ayında taraflar arasındaki görüşmelerden henüz somut bir sonuç çıkmazken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Kremlin görüşmenin ayrıntılarına dair bilgi vermezken, Ankara'dan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 'barışa giden yolun açılması için İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devam etmesinin herkesin yararına olduğunu' ifade etti.

KREMLİN AYRINTI VERMEDİ

Görüşmeye ilişkin Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov tarafından yapılan açıklamada, iki liderin Ukrayna üzerine görüştüğü belirtildi. Peskov, görüşmenin içeriğine ilişkin başka bilgi vermezken daha sonra bu ayrıntılı bilgi yayınlanacaklarını söyledi.

ERDOĞAN YİNE PUTİN-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİ ÖNERDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göreyse, Erdoğan görüşmede, barışa giden yolun açılması için İstanbul görüşmelerinde yakalanan olumlu ivmenin devam etmesinin herkesin yararına olduğunu ifade etti. Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerde çok önemli bir eşik olan İstanbul Sürecini liderler düzeyine taşıma teklifini de yineledi.

Ateşkes sağlanmasının, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin ve tahliyelerin güvenli şekilde gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Erdoğan, herkese zarar veren bu gidişatın durdurulması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için Türkiye’nin elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini dile getirdi. (Kısa Dalga)

Dünya