Erdoğan Seçil Erzan ile ilgili ilk kez konuştu: Sakınma diye bir şey yok

Erdoğan Seçil Erzan ile ilgili ilk kez konuştu: Sakınma diye bir şey yok
'Seçil Erzan'ın fon dolandırıcılığı' olayı hakkında ilk kez konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Futbolcu arkadaşlarla ilgili süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda netice alırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamada bulundu. Denizbank Fonu olarak bilinen vurgunun bir numaralı ismi Seçil Ertan ile ilgili konuşan Erdoğan k onunun yargıda olduğunu söyledi.
Erdoğan, “Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti: Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır.” İfadelerini kullandı. Olayın tüm aktörlerinin soruşturulduğunu belirten Erdoğan “Bu konularla ilgili kararlar inanıyorum ki yargı tarafından en ideal şekilde verilecektir. Buradan sakınma diye bir şey söz konusu değil. Bu olayda adı geçen şüphelilerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Futbolcu arkadaşlarla ilgili de aynı şekilde süreç devam ediyor. Bankanın en üst düzey yöneticileri ile ilgili de şu anda bütün soruşturmalar devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kısa zamanda burada da inşallah neticeleri alacağız.”

erdoooo.webp
Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Futbolcular Erdoğan ile görüşmüştü

Denizbank Levent eski Şube Müdürü Seçi Erzan tarafından “yüksek getirili fon” vaadiyle dolandırılması olayında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera, Erdoğan’a görüşerek yardım talebinde bulunmuştu. Gazeteci İsmail Saymaz görüşmenin detaylarını yazmıştı.
İsmail Saymaz, İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun da görüşmede bulunduğunu ve Soylu’nun Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’i arayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını ileterek “Çocukların sorununu çözün” dediğini aktardı.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera, nisan ayında Erdoğan'dan randevu istedi. Erdoğan, İstanbul Havalimanı konuk evinde futbolcuları ağırladı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Denizbank Genel Müdürü Hakan Ates'i arayarak, Cumhurbaskanı Erdoğan'ın para kaptıran eski futbolcular için "Çocuklarin sorununu cözün" dediği iddia edilmisti. Soylu, iddiaları yalanlamamıştı. Bu telefonun arka planını öğrendim. İddiaya göre Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera, nisan ayında Erdoğan’dan randevu istedi. Erdoğan, İstanbul Havalimanı konuk evinde futbolcuları ağırladı. Yanında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vardı. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Erdoğan, görüşmede, "Bu olay nedir? Paraları nerede ve kime verdiniz?" diye sordu.

Üç futbolcu yaşadıklarını anlattı. Erdoğan, dinledikten sonra Soylu’ya dönerek "Olaya bir bakın. Hakan Ateş'e söyle, bu işi çözsün. Baska konular da oldu. Lafımızı dinlemediler. Gereken uyarları yapın. İsterlerse bir gün içinde kapatırlar." Soylu, görüşme sonrası Ateş'i aradı. (Kısa Dalga)


Gündem