Erdoğan: Sen IMF'ye git, avucunu yalayacaksın, ama zaten seçimi kazanamayacaksın

Erdoğan: Sen IMF'ye git, avucunu yalayacaksın, ama zaten seçimi kazanamayacaksın
Erdoğan, "Bay Bay Kemal'in sözcüsü, İP'in sorumlusu olan, bir zamanlar Merkez Bankası başında da olan kişi ile ikisi otel lobilerinde IMF ile görüştüler. Onlarla görüşerek bizi IMF'ye borçlanma tavsiyesi yaptılar" iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarını bugün Trakya'da sürdürdü.

İlk mitingine Kırklareli'de Cumhuriyet Meydanı'nda katılan Erdoğan, konuşmasında muhalefeti hede aldı.

Erdoğan, "Bu CHP'ye, PKK'ya, İP'e, bunlara, ülkemizi, vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Bizi Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Roman diyerek ayırmak isteyenlere, bizi hayat tarzı korkuları üzerinden bölmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Roman kardeşlerime ayrımcılık yapmak isteyenlere de asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Selahattin Demirtaş'la ilgili iddialarını yineleyerek, "Ne diyorlar? Öcalan'ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış. Ne diyorlar? Selo'yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Bu Selo ne yaptı? Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerimizi, 51 tane bunlar öldürdüler" iddiasında bulundu.

"Okuduğum bir şiir yüzünden hadsiz şekilde cezalandırıldım, Pınarhisar'da misafir edildim"

DHA'nın aktardığına göre, Kırklareli'nin siyasi hayatında farklı bir yeri olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Okuduğumuz bir şiir yüzünden hadsiz şekilde cezalandırıldığımda, Kırklareli bizi Pınarhisar'da misafir etti. Biz o günleri, gazete manşetlerinden, bizlere siyasi ömür biçildiği o kara günleri hiçbir zaman unutmadık. Milletimizin bize yapılan adaletsizliğe gösterdiği vicdanı duruşu hiçbir zaman unutmadık. Yüz binlerin bizi Pınarhisar Cezaevi'ne yolcu ederken o döktüğü gözyaşını hiçbir zaman unutmadık. Kırklareli ile birlikte tüm Türkiye'nin bize nasıl sahip çıktığını, bizlere nasıl umut bağladığını hiç unutmadık. Pınarhisar'da haksız şekilde tutulduğumuz o günleri her anıyla tefekkürle, istişare ile geçen bir oda olarak gördük.

"Anadolu ihtilalini gerçekleştirdik"

"Pınarhisar'ı bir zindan olarak değil, Medrese-i Yusufiye olarak kabul ettik. Darbecilerin, milletimizle bağını koparmak için bize attıkları o zindan Allah'ın takdiriyle yeni bir dönemin başlangıcı, yeni bir yolculuğun ilk adımı oldu. Partimizin ufkunu burada çizdik. Türkiye'ye dair hayallerimizi Pınarhisar'da somutlaştırdık. Gelecek vizyonumuzu burada şekillendirdik. Rabbimizin yardımı, milletimizin desteğiyle 3 Kasım 2002 seçimlerinde Anadolu ihtilalini gerçekleştirdik.

"Bunların her zaman dağıttıkları bol vaat bohçası var. Doğruluğuna, yanlışlığına bakmadan seçtikleri vaatleri gittikleri yerlerde sağa sola savururlar. Çiftçiye, ne dediler? Bedava traktör dediler? Çiftçi kardeşlerim size bedava traktörler geldi mi? Ulaşımı, elektriği, suyu ücretsiz yapacağız dediler, oldu mu? İstanbul yanı başımızda, ben İstanbulluyum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptım. Bunlar ne suyu ucuz, ne otobüsleri bedava yapmadılar ama biz dönemimizde bunları yaptık. Akıllarına gelen her şeyi söylediler. Hele Bay Bay Kemal bu işin piridir. Yalanda onun üzerine yok.

"Öyle Bay Bay Kemal gibi Londra'daki tefecilerden para dilenmeyeceğiz, öyle Bay Bay Kemal gibi ülkemiz ekonomisini tekrar IMF komiserlerine teslim etmeyeceğiz.

"Bay Bay Kemal'in sözcüsü, İP'in sorumlusu olan, bir zamanlar Merkez Bankası başında da olan kişi ile ikisi otel lobilerinde IMF ile görüştüler. Onlarla görüşerek bizi IMF'ye borçlanma tavsiyesi yaptılar. Bizim böyle bir ihtiyacımız yok. Bay Bay Kemal sen IMF'ye git, avucunu yalayacaksın, onlardan sana yar olmaz ama sen zaten seçimi kazanamayacaksın. Bunlar esrarkeş, eroinkeş, bundan kazanım elde eden tefeciler. Bunun gibi bölücüler ve FETÖ'cülerle gizli gizli buluş taviz vermeyecek, kol kola yürümeyeceğiz." (Kısa Dalga)

Politika