Erdoğan: Serzenişlerin farkındayız, varsa ihanetlerin üzerine gideceğiz

Erdoğan: Serzenişlerin farkındayız, varsa ihanetlerin üzerine gideceğiz
Erdoğan, yaptığı "Son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm hataların varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül törenine katıldı.

Erdoğan törende bir konuşma gerçekleştirdi. Son 21 yılda Anadolu’da ve dünyanın dört bir yanında 5 bin 500 tarihi eserin yeniden ayağa kaldırıldığını söyleyen Erdoğan, “Dünya üzerinde nerede bizlere ait bir eser varsa oraya ulaşıyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz” dedi.

'Varsa ihanetlerin üzerine çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz'

Bürokrasiye ve parti içine mesaj veren Erdoğan şunları kaydetti:

"Millete hizmet yolunda rehavete, kaprislere, bugün git yarın gel sorumsuzluğuna asla yer yoktur. Bulunduğumuz tüm makamları, aziz milletimize borçluyuz. Hepimiz milletimize karşı sorumluyuz. Millete büyüklenmek, yukarıdan bakmak, sorunlarını görmezden gelmek kabul edilemez. Kamu malına el uzatmak bizin nazarımızda ihanete eş değerdir.

Siyasetçiler, kamu görevlileri yönetim mevkiindekilerin ülkeyi ve millete karşı vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz. Milletin derdiyle dertlenmedikten, sorunlarına çözüm bulmadıktan sonra hangi vazife olursa olsun, insan için yüktür.

Son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm hataların varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Kamu hizmetlerinin kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacak, bürokratik atalete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz."

'İsrail'e baskının dozunu sürekli yükseltiyoruz'

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırıları altındaki Gazze’ye el uzattığını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin dünyada Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke konumunda olduğunu anlattı.

Erdoğan, “İyice canileşen İsrail yönetimini ateşkese zorlamak maksadıyla diplomasi ve ticaret boyutunda baskının dozunu sürekli yükseltiyoruz. İlk etapta 54 ürün grubuna ihracat kısıtlaması getirmişti. Geçen haftadan itibaren İsrail ile ihracat ve ithalat işlemlerini durdurduk. İsrail’in soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık. İçimizdeki kimi işgüzarlar bunu görmese ya da çarpıtsa da devleti, vatandaşı ve STK'ları ile Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biridir." dedi.

(Kısa Dalga)

Politika