Erdoğan, Sezgin Tanrıkulu’nu hedef aldı: Bu topluluk gerekli dersi verecek kalitededir

Erdoğan, Sezgin Tanrıkulu’nu hedef aldı: Bu topluluk gerekli dersi verecek kalitededir
Erdoğan, CHP’li Tanrıkulu’nu “Şu anda bu topluluk, Allah'ın izniyle işte bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitededir” sözleriyle hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu bir kez daha hedef aldı.

Erdoğan, daha önceki konuşmasında "Sözde vekil, terörist müsveddesi" ifadelerini kullandığı Tanrıkulu için “Şu anda bu topluluk, bu sözde milletvekillerine gerekli dersi gerektiği zaman en ideal şekilde verecek kalitededir” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, CHP’li Sezgin Tanrıkulu için şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin bekası, milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımızın temsil ettiği bağımsızlığımız bizim kırmızı çizgimizdir. İşte bir tane sözde milletvekili, çıkmış ne yapıyor? Benim Mehmetçiğim'e saldırıyor. O Mehmetçik ki teröristlere karşı fedai can ediyor. Ama mensubu olduğu ana muhalefet partisi kalkıp da bu milletvekili müsveddesine en ufak bir söz söylemiyor veya bir müeyyide uygulamıyor. Şu anda bu topluluk, Allah'ın izniyle işte bu sözde milletvekillerine gereken dersi gerektiği zamanda en ideal şekilde verecek kalitededir. Biz, Mehmetçiğimize hiçbir gücün dokunmasına müsaade etmeyiz."

Ne olmuştu?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir televizyon programında sarf ettiği, "TSK 15 köylüyü helikopterden attı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" sözleri üzerine hedef haline getirilmişti.

Tanrıkulu, daha sonra TV100’e telefonla bağlanarak, sözlerine şöyle açıklık getirmişti:

“TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı.”

Tanrıkulu hakkında 9 Eylül'de soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediklerini açıklamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da dün yaptığı açıklamada, soruşturma iznini verdiklerini belirtmişti.

Bunun üzerine Başsavcılık, Tanrıkulu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçlamasıyla hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na göndermişti.

Tanrıkulu’na partisi içerisinden destek gelirken, ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “TSK bizim göz bebeğimizdir” demişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” açıklaması yapmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem