Erdoğan: Şimdi bu CHP, LGBTC mi? HDP, LGBTC mi? Bu İYİ Parti, LGBTC mi?

Erdoğan: Şimdi bu CHP, LGBTC mi? HDP, LGBTC mi? Bu İYİ Parti, LGBTC mi?
Malatya'da konuşan Erdoğan, "Onlar kutuplaştırdı, biz insanlarımızla kucaklaştık. Onlar Alevi, Sünni, Kürt, Türk diyerek böldü, biz 85 milyonla kucaklaştık. Onlar yalan söyledi, biz hakkın ve hakikatin safında durduk" iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Malatya'ya geldi.

Malet Geçici Konaklama Merkezi'nde düzenlenen miting alanına gelen Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eşlik etti.

Kalabalığa ilk hitap eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, muhalefete yüklenerek, "Allah muhafaza bunlar Türkiye'de yönetimi ele geçirseler Türkiye bölünür, Türkiye batar" iddiasında bulundu.

Bahçeli: Millet 'Recep Ağa yola devam' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kalıcı ve istikrar sağlayıcı özelliğinin sürdürebilmesi için 14 Mayıs seçimlerinin olduğunu belirterek, "Bütün engellere rağmen, bütün fitne fesata rağmen, kamuoyu araştırmalarındaki saptırmalara rağmen yüzde 49 oyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a millet 'Recep Ağa yola devam' dedi" diye konuştu.

"Depremde 50 bin kişi kaybettik, alanda 50 bin kişi var"

Bahçeli'nin ardından platforma çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi rakamlara göre alanda 50 bin kişinin bulunduğunu belirterek, "Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin acısı yüreklerimizde bir an olsun dinmedi. Bana resmi rakamı getirin, bakalım dedim. Alanda ne kadar katılım var dedim, şu anda alanda 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı depremde kaybettik. Ama şu anda onlar buna rağmen 50 bini aşkın insanımız şu anda pazar günü yapılacak seçim öncesinde alanda bizimle buluştu" diye konuştu.

Afet bölgesinde çalışmaların hızla sürdüğünü ve kalıcı konutların inşa edildiğini söyleyen Erdoğan, bugün su basan Defne Devlet Hastanesi'ne de değindi. Erdoğan, "Muhalefetin olmadık iftiralar attığı, eleştirdiği, akıllarınca dalga geçtiği Hatay Defne Hastanemizi 3 ay gibi rekor sürede hizmete aldık ve dün hasta kabulüne başladı. Muhalefet ne diyordu? Bu kadar sürede yapılır mı diyordu. Yaparsak biz yaparız. Şimdi hedef 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa etmektir. Deprem bölgesini eskisinden daha sağlam, daha planlı, daha güzel bir yer haline getirmekte kararlıyız. Ekim- kasım gibi de kalıcı konutların teslimine başlamayı hedefliyoruz" dedi.

"Bir avuç mankurt"

Depremzedelere seslenen Erdoğan, "Sırf kendilerine oy vermediniz diye size zulmedenlere, size edepsizce hakaret edenlere bakıp da asla hüzünlenmeyin. 3-5 kuruş yardımı sizlerin başına kalkanlara bakıp da asla kendinizi garip hissetmeyin. Bunlar, ülkeyle ve milletle gönül bağını tamamen koparmış bir avuç mankurttur" ifadelerini kullandı.

"Onlar kutuplaştırdı, biz kucaklaştık"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geride bıraktığımız 3 ay içinde CHP Genel Başkanı ve arkadaşları ile bizim aramızdaki gündem farkını sizler de gördünüz. Onlar sürekli kavga etti, biz hizmet. Onlar kutuplaştırdı, biz insanlarımızla kucaklaştık. Onlar Alevi, Sünni, Kürt, Türk diyerek böldü, biz 85 milyonla kucaklaştık. Onlar terör örgütleriyle kol kola girdi, biz milletimizle yürüdük. Onlar talimatı Kandil'den aldı, biz Allah'tan ve milletimizden aldık. Onlar yalan söyledi, biz hakkın ve hakikatin safında durduk. Onlar batıdan aferin almaya çalıştı, biz sadece milleti gözettik. Onlar yıkmaktan, durdurmaktan, engellemekten bahsetti, biz icraat, eser, yatırım dedik. Şimdi bu CHP, LGBTC mi? HDP, LGBTC mi? Bu İYİ Parti, LGBTC mi? Diğerlerini söylemeye gerek yok zaten. LGBT, AK Parti'ye sızabilir mi? Milliyetçi Hareket Partisi'ne sızabilir mi? Yeniden Refah Partisi'ne sızabilir mi? Büyük Birlik Partisi'ne sızabilir mi? Velhasıl Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? Biz, ailenin kutsallığına inanıyoruz. Onlarda böyle bir şey yok. İşte ailenin kutsiyetine inanan Cumhur İttifakı'yla gümbür gümbür pazara gidiyoruz.

"Her şeyin kazası var, sandığın kazası yok"

14 Mayıs'ta sergilediğimiz iradeyi bu sefer çok daha güçlü bir şekilde 28 Mayıs'ta sandığa yansıtmaya var mıyız? Ne işimiz, gücümüz, planımız varsa hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz. Hayatta hemen her şeyin kazası var. Ama unutmayın, sandığın kazası yoktur. Rehavete kapılmayacağız, zafer sarhoşluğuyla girmeyeceğiz. Sandıklara sahip çıkacağız." (Kısa Dalga)

Politika