Haber, Erdoğan'ın açıklamalarında değil, gazetecilerin sorularında!

Haber, Erdoğan'ın açıklamalarında değil, gazetecilerin sorularında!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti sonrası gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Toplantının can alıcı noktası ise gazetecilerin sordukları sorular ve kullandıkları dil oldu. Gazetecilerin sorularının odağında muhalefete yönelik eleştiriler dikkat çekerken; sorulara iktidar partisi dilinin hakimiyeti de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Bali Zirvesi’nin ardından gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda, Erdoğan'ın yanıtları değil, gazetecilerin soruları daha dikkat çekiciydi.

- İstiklal Caddesinde hain terör saldırısı gerçekleşti ve bu hepimizi derinden etkiledi. Türkiye olarak birlik ve beraberlik mesajı verdik kuşkusuz. Ama daha önceki saldırılarda olduğu gibi, yine CHP başta olmak üzere muhalefet partileri, terör örgütünü kınamak, lanetlemek yerine “hükümete yarıyor” düşüncesiyle bir anlamda devleti suçlayan bir tutum sergiledi. Bazı basın kuruluşlarından da benzer yaklaşımlar söz konusu oldu. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyoruz.

-TOGG ile ilgili küçük bir ekleme yapabilir miyim? Dediniz ki ‘6’lı masadakilerin yerli ve milli konularda duruşlarını gözden geçirmesi gerekiyor.’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de aslında TOGG’un Gemlik Kampüsü’nün açılışına davetlilerdi ama gelmediler.

- Yerli araç TOGG en çok da gençler tarafından ilgi görüyor. Satışa sunulduğunda gençlere özel bir kampanya olacak mı?

-Bugün sizin de sevdiğiniz, şiirlerini çok da duygulu, güzel seslendirdiğiniz Sezai Karakoç’un vefat yıl dönümü. Aynı zamanda sizin özel bir bağınızın olduğunu bildiğimiz Ahmet Kaya’nın da vefatının 22. yılı. Haklarında ne söylemek istersiniz?

- Endonezya’ya hareketiniz öncesinde Türkiye’nin küresel boyutta yaşanmakta olan enerji krizinin çözümü bakımından anahtar konumda olduğunu hatırlatacağınızı söylemiştiniz. Bu konuyla alakalı önümüzdeki günlerde somut bir adım görecek miyiz enerji üssüyle ilgili?

- Endonezya’da görüşmüş olduğunuz liderler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Macron da vardı. Buraya gelmeden birkaç gün önce Macron, ‘Türkiye’nin Afrika’da özellikle emperyal tavırlar sergilediği emperyalist olduğu’ yönünde birtakım iddialarda bulundu. Bu konu gündeme geldi mi? Bu konu ile ilgili yorumlarınızı öğrenmek isterim.

Politika