Erdoğan: "Tank-palet fabrikası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır"

Erdoğan: "Tank-palet fabrikası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır"
Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "Katar buranın finansal ortağıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi program ve ziyaret için Sakarya’ya geldi. Erdoğan’ın Sakarya’daki ilk durağı, Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arifiye İlçesi’ne bağlı Hanlıköy Mahallesi’nde bulunan Tank Palet Fabrikası’na helikopterle geldi. Erdoğan'ın fabrika ziyareti öncesinde, D-650 Karayolu ve fabrika çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi.

“Esasen BMC burada sermayesinin tamamı devlete ait olan ASFAT şirketinin işletmecesi konumundadır. Fabrikamızın mülkiyeti Hazinemizin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığı'na aittir. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır" diyen Erdoğan, "Fabrikamızın işletmesini yürüten Türk firmasıdır. Kadrolarımız Asfat'ta bulunmaktadır. Hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim TSK'mızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir" diye konuştu.

"Katar buranın finansal ortağıdır, yüzde 51 Türk ortaklara aittir" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Her kim bu fabrikanın yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Yok böyle bir şey olamaz. Sen bizim gençlerimize hakaret ediyor, saygısızlık yapıyorsun. Sen bunu açıklıyorsun bir gün sonra imtihanlar var. Buna karşı yiğidin mert olduğu Hele hele bu itham üzerinden her kim ordumuza iftira atıyorsa bilin ki devlet ve millet düşmanıdır. Nitekim bu fabrika ile ilgili yalan ve iftiraları pervasızca tekrarlayan CHP'nin  başındaki bu zat yargı tarafından tazminat cezasına da çarptırılmıştır. Bunlarda yalan söylemek noktasında Allah korkusu olmadığı gibi yargı kararlarına saygı da yoktur. Milletimiz bu yalancıları 2023 seçimlerinde bir kez daha sandığa gömerek hak ettikleri cevabı verecektir."

"Arifiye'deki bu fabrikamızda fırtına obüsü, poyraz mühimmat aracı tasarımı ve entegrasyonu çalışmaları yürütülmektedir."

Gündem