Erdoğan: "Tedbirlere heyecandan uyulmuyor, bir süre daha mevcut uygulama sürecek"

Erdoğan: "Tedbirlere heyecandan uyulmuyor, bir süre daha mevcut uygulama sürecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "şehirlerdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı alındığını" söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "şehirlerdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı alındığını" söyledi.
Son bir yılda koronavirüs ile verilen mücadeleye dair uzun açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka, hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Her sınıftan hangi adımların atılacağını da açıklamıştık. Yeni tedbirleri sizlerle paylaşırken, şehirlerimizin tedbirlere uyma derecesine göre hangi sınıfta yer alacaklarına kendilerinin karar vereceklerini söylemiştik. Bakanlığımız salgının illerimizdeki seyrini yakından takip ediyor.

Kimi illerimizde görülen vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Aşılama yaygınlaştıkça mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz.

Tüm bu verileri göz önüne alarak bugünkü toplantımızda şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık. 

Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. Bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak bu meselenin üstünden hep birlikte geleceğiz. Tedbirlere uymamamız halinde yeniden kısıtlamaların, yasakların gelmesinin kaçınılmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

Sağlık