Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turkovac'la ilgili açıklamaları nedeniyle TTB'yi hedef aldı: "Yalancı, cambaz, sahtekârsınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turkovac'la ilgili açıklamaları nedeniyle TTB'yi hedef aldı: "Yalancı, cambaz, sahtekârsınız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da katıldığı toplu açılış töreninde, TURKOVAC’ın bilimsel verilerinin açıklanmamasını eleştiren Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef aldı. Erdoğan, "Erciyes Üniversitesi büyük bir kadroyla TURKOVAC aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar 'Böyle bir şey yok' diyor.cMadem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok. Ama yapana da hep taş koydunuz. Yalancı, cambaz, sahtekârsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da katıldığı toplu açılış töreninde, TURKOVAC’ın bilimsel verilerinin açıklanmamasını eleştiren Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef aldı. Erdoğan, "Erciyes Üniversitesi büyük bir kadroyla TURKOVAC aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar 'Böyle bir şey yok' diyor. Ya siz ne sahtekârsınız ya? Ne yalancısınız ya? Madem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok. Ama yapana da hep taş koydunuz. Yalancı, cambaz, sahtekârsınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın yanı sıra TOKİ'nin 736 konutunun, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinin ve yapımı tamamlanan diğer bazı projelerin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, CHP'nin terör örgütünün aparatlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) istihdam edildiğini öne sürerken, "Aynısı Ankara'da, aynısı değişik yerlerde" diye konuştu.

Erdoğan, Karaman'da TURKOVAC'ın bilimsel verilerinin açıklanmamasını eleştiren Türk Tabipleri Birliği'ni de hedef alarak "Yalancı, cambaz sahtekâr" ifadelerini kullandı.

Konya-Karaman Hızlı Treni Hattı’nın açılışı dolayısıyla Konya’da düzenlenen törende iki kent arasındaki mesafenin 50 dakikaya ineceğini söylerken, Karaman’da bu kez bu süre için 40 dakika ibaresini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi:

“HIZ BİZİM KONFORUMUZ OLACAK: Konya'dan Karaman'a 40 dakikada, Ankara'dan Karaman'a 2 saat 40 dakikada, İstanbul'dan Karaman'a 5 saat 45 dakikada gelinecek. Hız bizim konforumuz olacak. Hattın kalan kısımları tamamlandığında Konya, Karaman, Adana arasındaki trenle seyahat süresi 2 saat 20 dakikaya düşecek. 

DEMİRYOLLARI İHMAL EDİLMİŞTİ: 1 milyar 390 milyon lira bedelindeki 102 kilometrelik Konya-Karaman hızlı tren hattımızın ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin Osmanlı'dan kalan ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde inşa edilen demiryolları sonraki yıllarda ihmal edilmişti.

10 BİN 959 KİLOMETREDEN 13 BİN 222 KİLOMETREYE ÇIKARDIK: Hükümete geldiğimizde 10 bin 959 km devraldığımız mevcut hatların tamamını sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Ülkemizde daha önceden olmayan hızlı tren hatları inşa ederek toplam demiryolu ağımızı 13 bin 222 kilometreye çıkardık. Gelirken Allah'a hamd ettim ya Rab bu ne güzel bu ne konfor bir zamanlar Batı'da yüksek hızlı trenlere binerdik, derdik ki bize de bunları yapmayı nasip eyle. Rabbim nasip eyledi.

TOPLAM YATIRIM BEDELİ 2 MİLYAR 311 MİLYON LİRA: Tamamladığımız 2 bin 368 kilometre yeni demiryolu hattına ilaveler yapıyoruz. Mersin-Adana-Osmaniye üzerinden Antep'e uzanacak demiryolu hattımız etap etap inşa ediliyor. Pek çok hızlı ve yüksek hızlı tren çalışmalarımız sürüyor. Ülkemizi demir ağlarla örmeye devam ediyoruz. Çeşitli yatırımların açılışlarını da yapıyoruz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri'nin resmi açılışlarını da gerçekleştiriyoruz. Karaman Adalet Sarayı'nın, huzur evlerinin, spor salonlarının, taşkın koruma yatırımlarının, sağlık kompleksimizin açılışlarını da gerçekleştiriyoruz. 

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI'NIN DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞLADI: Tamamladığımız 2 bin 386 kilometre demir yolu hattına sürekli ilaveler yaptık. Karaman'dan Niğde-Ulukışla, Mersin, Adana ve Osmaniye üzerinden Gaziantep'e kadar uzanacak demir yolu hattımız etap etap inşa ediliyor. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın deneme sürüşleri başladı, inşallah en kısa sürede onu da açıyoruz. Bu hattı önce Erzincan'a, ardından Erzurum'a, daha sonra da Kars'a kadar uzatarak uluslararası bir güzergâh haline dönüştüreceğiz. İnşası süren Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı bilhassa ihracatımız açısından çok önemli bir proje. Bursa'yı da Bilecik üzerinden yüksek hızlı tren hatlarına bağlıyoruz. Bunlarla birlikte kimi bağlantı kimi ana hat olmak üzere pek çok hızlı ve yüksek hızlı demir yolu projesiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ne diyorduk? Durmak yok, yola devam. Görüldüğü gibi ülkemizi demir ağlarla örmeye devam ediyoruz.

HEDEFİMİZ BÜYÜK GÜÇLÜ TÜRKİYE: Hal, düğün salonu, konut, içme suyu gibi çok sayıda projenin açılışlarını yapıyoruz. Özel sektörün yaptığı 6 tesisi de hizmete açıyoruz. Toplam bedeli 2 milyar 311 milyon lirayı bulan yatırımların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Halka hizmet, hakka hizmettir dedik. Bizim hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmektir. Bizim vizyonumuz evlatlarına sahip çıkacakları Türkiye bırakmaktır. Ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde inşallah tüm bunları da inşallah gerçekleştireceğiz. Dünya yeni ve tarihi bir değişimin sancılarını çekiyor. 

DARBELER VE VESAYET GÜÇLERİYLE AYAĞIMIZA PRANGALAR VURDULAR: Küresel finans kriziyle başlayan, koronavirüsle gün yüzüne çıkan bu değişimi yakalamakta kararlıyız. Geçmişte önce tek parti faşizmi eliyle ülkemizin elini kestiler. Darbeler ve vesayet güçleriyle ayağımıza prangalar vurdular. Nice siyasi ve sosyal kaos tuzakları kurdular. Bu kısır döngüyü kırmak isteyenleri saf dışı bıraktılar. Biz bu oyunların her biriyle teker teker yüzleştik. Mücadele ettik. Mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Siz destek verdiniz, siz yanımızda durdunuz. Ulaşımdan enerjiye sanayiden ticarete çağ atlatacak yatırımlarla ülkemizi büyüttük. 

KİM DERDİ Kİ 20 YIL ÖNCE KONYA’DAN KARAMAN’A HIZLI TREN GELECEK: Türkiye'nin hizmet altyapısını bize hedeflerimize yaklaştıracak şekilde geliştirdik. Kim derdi ki 20 yıl önce Konya'dan Karaman'a yüksek hızlı tren gelecek. İnanır mıydınız? Yaptık mı... Kaptan köşküne geçtim. Kaptan köşkünde pilotla yüksek hızlı treni kullandık. Rabbim sana sonsuz hamdüsenalar olsun. Azmedersen olur, demek ki oluyormuş.

SİZ BAKMAYIN ESKİ TÜRKİYE ÖZLEMCİLERİNİN ÇIKARDIKLARI GÜRÜLTÜYE: İnsanımızın refah düzeyini Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine getirdik. AK Parti öncesi Türkiye'yi bugünkü Türkiye'nin mukayesesini yapan herkes bu gerçekleri görecektir. Kabul edecektir, takdir edecektir. Nankörleri koy bir kenara. Siz bakmayın eski Türkiye özlemcilerinin çıkardıkları gürültüye. Eski Türkiye'yi en iyi onlar biliyor. Milletimiz ülkenin kaderini onlara teslim etmedi etmeyecektir. Varsın millet huzursuzluğa kapılsın yeter ki bunların gemileri yürüsün amaçları bu.

TABİPLER BİRLİĞİ VAR YA BUNLAR NE KADAR YALANCI NE KADAR CAMBAZ: Maalesef böyle bir muhalefet, böyle bir siyaset anlayışı hala var. Yalansa yalan, dolansa dolan. Hepsi bunlarda. Şimdi bunların bir de Tabipler Birliği var. Ya bunlar ne kadar yalancı. Ne kadar cambaz ya. Erciyes Üniversitesi büyük bir kadroyla TURKOVAC aşısını üretiyor, icat ediyor. Adamlar 'Böyle bir şey yok' diyor. Ya siz ne sahtekârsınız ya? Ne yalancısınız ya? Madem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok. Ama yapana da hep taş koydunuz. Biz, şehir hastanelerini yaptık. Eğitim araştırma hastanelerini yaptık. Tarihinizde Bay Kemal'in Savaş Ay'ın programında gösterdiği gibi o rezil hastanelere biz vatandaşımızı mahkûm etmedik. Siz Tabipler Birliği olarak o rezilliklerin olduğu zamanlarda hiç sesiniz çıkmadı. Ah! Ah! Bu sahtekârlar, bu cambazlar, maalesef hastanelerde rehin alınan benim vatandaşımın haklarını bir gün bunlar savunmadı. Biz o dönemleri de yaşadık. Biz o mücadeleyi verdik. Bunlar da utanma yok. Şu anda bu şehir hastanelerinin benzeri sizin geçmişinizde var mı ya? Sizin tarihinizde var mı ya? Bunlar AK Parti iktidarı olarak biz yaptık. Türkiye'nin dört bir yanına yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz, edeceğiz. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN APARATLARI İSTİHDAM EDİLİYOR, AYNISI ANKARA'DA, DEĞİŞİK YERLERDE: Kapı kapı dolaşacağız, genci, kadını, işçisi, esnafı, çiftçisi ile milletin her ferdine gerçekleri anlatacağız. Kimin ülkenin ve milletin aydınlık geleceği için gecesini gündüzüne kattığını, kimin ülkenin ve milletin felaketinden medet umduğunu herkese göstereceğiz. Şehit yakınlarına söven, milli hassasiyetlerini dile getiren insanlarımıza hakaret eden haysiyetsizlerin gerçek yüzlerini sergileyeceğiz. Terör örgütünün aparatı olan partiyi belediyelerde olduğu gibi hükümete de ülkenin başına da bela etmeye çalışanların riyakarlıklarını anlatacağız. İstanbul'da CHP belediyesi ne yapıyor? Bakıyorsunuz anlaşma yapmışlar. Ne yazık ki terör örgütünün aparatları olarak da bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde istihdam ediliyor. Aynısı Ankara'da, aynısı değişik yerlerde. Ülkeyi, asırlık tasallutlarından kurtarmak için bunca yıldır ter döktüğümüz küresel siyaset ve para baronlarına teslim etmeye kalkanların sinsi oyunlarını da deşifre edeceğiz.” 

 

 (ANKA)



Gündem