Erdoğan, Tunç Soyer ve Merdan Yanardağı hedef gösterdi: Gereğini yapmak lazım

Erdoğan, Tunç Soyer ve Merdan Yanardağı hedef gösterdi: Gereğini yapmak lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı hedef aldı. Erdoğan, "Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi için gittiği Özbekistan'da resmi temaslarının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD’nin New York kentine gitti.

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN, SOYER'İ BİRKEZ DAHA HEDEF GÖSTERDİ

Erdoğan, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i "Sen Osmanlı'ya hakaret edecek haddi nerede buldun? Hadsiz. Bunun babası da aynıydı" sözleriyle hedef göstermişti.

"Haddini bilmez, ahlaksız" dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir kez daha tepki gösteren Erdoğan'ın hedefinde bu sefer gazeteci Merdan Yanardağ da vardı.

"GEREĞİNİ YAPMAMIZ LAZIM"

Erdoğan, "33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" diye konuştu.

Politika