Erdoğan: Türkiye'nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor

Erdoğan: Türkiye'nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sakarya mitingde bir kez daha muhalefet içindeki gerilimleri atıf yaptı. Erdoğan "Muhalefet öyle bir halde ki dünya yansa umurlarında değil. Türkiye'nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Meydanı dolduranlara seslenen Tayyip Erdoğan, Berat Gecesi'ni tebrik ederek konuşmasına başladı.

Muhalefete eleştirilerinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin ikinci büyük partisinin işi gücü bıraktığını ve kendi içinde saç saça, baş başa kavga ettiğini ifade etti. Erdoğan şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarih boyunca tüm hükümdarların, tüm imparatorlukların gözünün hep bu coğrafyada olduğunu ifade ederek, "Sakarya, Türkiye'nin kalbi, Türkiye'de bulunduğu coğrafyanın kalbidir. Tarih boyunca tüm hükümdarların, tüm imparatorların gözü hep bu coğrafyada oldu. Boğazları İstanbul'u , Anadolu'yu almak için çok kanlı savaşlar yapıldı. Bu küresel Anadolu sadece medeniyetler beşiği değil. Aynı zamanda bir medeniyetler mezarlığıdır. Bu topraklarda güzel devlet kuruldu, kural sürdü ve yıkılıp gitti. Güzel kral, güzel kumandan en son nefesini bu topraklarda verdi. Türk Milleti olarak biz de Malazgirt'ten beri vatanımız olan bu toprakları müdafaa için mücadele ediyor, verebiliyoruz. Bir asır önce Çanakkale'de ve milli mücadelede yüzbinlerce vatanı evladını feda ederek Anadolu'yu milletimizin mezarı haline getirmek isteyenlerin elden kurtardık. Bayrağımız inmesin, ezanlarımız susmasın, mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin diye verebildik, ter döktük"

"Bunları o mağaralarda yok ettik"

Erdoğan, "Son 40 yıldır da birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kasteden bölücü teröre karşı mücadele yürütüyoruz. Terör örgütü askeriyle, polisiyle, kamu görevlisiyle, korucusuyla, kadının, yaşlısı, genci ve hatta bebeğiyle onda insanımızı katlederek Çektiğimiz acıların, maruz kaldığımız ihanetlerin, ödediğimiz bedellerin haddi hesabı yok ama hamdolsun her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu cennet vatanı işgalcilere, hainlere, emperyalistlerin tetikçiliğini yapan teröristlere teslim olmadık. Bunlar Cudi'de gömdük, bunları Tendürek'te gömdük. Gerçekleştirdiğimiz sınır dışı harekatlarla bu senaryoyu da yırtıp attık. İnsansız hava araçlarımızla, SİHA'larımızla, AKINCI'larımızla bunları yok ettik. Bunları o mağaralarda yok ettik. Şimdi en son olarak hangi uçağımızı piyasaya sürdük? Şimdi de KAAN'ımızı çıkardık. KAAN'la beraber yine gökyüzü ile buluştuk" diye konuştu.

Yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayiinde sürekli yükselttiğimiz hedeflerimiz amacıyla azim ve kararlılıkla ilerlemeyi sürdürüyoruz. Yeter ki şu dört ilkeye sıkı sıkıya sahip çıkışı devam ettirmek, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.' Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Bu irade 85 milyon milletimizle yaşadıkça Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı'nın doğuşunun önünü kimse kesemeyecektir" dedi.

"Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresi 25 dakika daha azalacak"

Yatırımlarla ilgili açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir merkezinde hızlı tren hattı üzerinde sürekli devam eden yerler, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresi 25 dakika daha azalacaktır" (DHA)

Gündem