Erdoğan: Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm

Erdoğan: Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm
Kayseri’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm. 2013'te IMF'yi bir daha Türkiye'ye uğramamak üzere gönderdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de seçim mitingi düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Kayseri’nin de etkilendiğini belirten Erdoğan, “50 bin insanımızı toprağa vermiş olsak da yaralarımızı sarıyoruz. Yıkılacak binaların enkazını kaldırdık. Deprem konutlarının inşasına başladık. 837 bin 500 çadırın, 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. Temeli atılan konut ve köy evi sayısında ise 58 bin 630 sayısına ulaştık. Depremzedelerimiz gönüllerini ferah tutsun. Onları asla sahipsiz bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Meydanda 135 bin kişinin bulunduğunu iddia eden Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bay bay Kemal, Kayseri ne diyor?” diye seslendi.

“Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm”

“Bugün milli geliri yaklaşık 1 trilyon dolara ulaşan bir Türkiye varsa, yıllık 36 milyar yerine 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, tarımsal gayri safi hasılası 407 milyar lirayı geçen bir Türkiye varsa, Merkez Bankası rezervleri neydi hatırlayın, 27,5 milyar dolardı. Şimdi 115 milyar dolara ulaştık” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm. 2013'te IMF'yi bir daha Türkiye'ye uğramamak üzere gönderdik. CHP'nin sözcüsü bunlar otellerin lobilerinde IMF ile görüştüler. 2013'ten beri bir kuruş almadık, ne kaybettik. Başbakanlığım döneminde bir arada 135 milyar dolara çıkmıştı. Bu başarılara 14 Mayıs'tan itibaren bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapana kadar çalışacağız.”

“14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun” diyen Erdoğan, TCG Anadolu gemisi ve milli muharip uçağı anlatarak, “Eser ortada” dedi.

Karadeniz doğalgazını da anımsatarak, “Etrafımızda doğalgaz ve petrol fışkırırken biz bundan mahrum kaldık” diyen Erdoğan, “100 milyarlarca doları yabancı ülkelere fatura olarak ödedik. Artık bu para milletimizin cebinde kalacak” ifadesini kullandı.

LGBTİ’leri hedef aldı: Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz

Erdoğan, “Bu parayla aile ve gençlik bankası kuracağız. Belli bir geliri rezerv edeceğiz. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Kadınlarımızı emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin kendi işini kurmadan evliliğe adımlarda hibe ve kredilerle yanında olacağız” diye konuştu.

“Petrolümüz üzüm pekmezi kıvamında”

“Gabar'daki petrolümüz de üzüm pekmezi kıvamında” diyen Erdoğan, ayrıca küçük esnaflar için prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indirdiklerini açıkladı. (Kısa Dalga)

Politika