Erdoğan, "Üç doz aşı oldum" dedi, CHP, "Torpilli aşı iddiamız doğrulandı" açıklaması yaptı

Erdoğan, "Üç doz aşı oldum" dedi, CHP, "Torpilli aşı iddiamız doğrulandı" açıklaması yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT yayınında üç doz aşı olduğunu söyledi. Sosyal medyada birçok kişi "Bir doz bile aşı olamadıklarını" yazarken, CHP "torpil" iddiasını gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı yayında "üç doz aşı olduğunu" söyledi. Erdoğan, "Yoğun bir şekilde aşımız geliyor. Bu aşıların gelişi ile birlikte de 50-55 yaş üstüne de aşıyı yoğun bir şekilde yapmaya başlayacağız. Ciddi manada bir korunma sürecini tıbben de almış olacağız. Ben üç aşımı oldum, ama üç aşıdan sonra bir de antikor ne noktada yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili de adımı attım. Hamdolsun 2.160'ı yakaladım" dedi.

CHP'DEN TEPKİ

Türkiye'de koronavirüs aşısı iki doz olarak uygulanıyor. Erdoğan'ın bu sözlerine sosyal medyadan ve muhalefetten tepki geldi. Bunun üzerine CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Twitter'da "Aşının aslında söylendiği gibi 30 Aralık'ta değil daha önce geldiğini, torpilli kişilerin aşılandığını söylediğimizde inkar etmişlerdi. Cumhurbaşkanı 3. doz aşısını olduğunu söyledi. 5 ayda 3 doz aşı yapılamayacağına göre bu açıklamasıyla torpilli aşı iddiamızı doğrulamış oldu" yazdı.



CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da "Vatandaşa 1 doz bile yok, Erdoğan'a 3 doz aşı..." sözleriyle tepki gösterdi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı da üç doz açıklamasına  karşı "Biz neden iki doz olduk" diye sordu.





Gündem