Erdoğan, ücretlerine zam yapmıştı... Hasan Kütük: Ücretli öğretmenler ‘yandaşlık ölçüsüyle’ atanıyor

Erdoğan, ücretlerine zam yapmıştı... Hasan Kütük: Ücretli öğretmenler ‘yandaşlık ölçüsüyle’ atanıyor
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Hasan Kütük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saatlik ücretlerine zam yaptığı ücretli öğretmenlerin alımında da torpil yapıldığını savundu.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Hasan Kütük, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ücretli öğretmenlerin saatlik ders ücretlerine zam açıklamasının tüm öğretmenlerin ders ücretlerinin artırıldığı biçimde algılandığını, ancak gerçeğin çok farklı olduğunu söyledi.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e konuşan Kütük, ücretli öğretmenlerin seçiminde “yandaşlık ölçütünün” dikkate alındığını savundu.

Türkiye’de 600 binden fazla öğretmen adayı atanmayı beklerken, geçen yıl 75 bin ücretli öğretmen görevlendirildiğini, bunların da sınav ya da mülakata tabi tutulmadan iktidar partisine yakın olanlardan seçildiğini ileri süren Kütük, “600 bin civarında ataması yapılmayan öğretmen varken niçin bunların ataması yapılmıyor?” diye sordu.

Kütük, şöyle konuştu:

“Eğitim- öğretim yılı başladığı zaman özellikle kırsalda ve kenar mahallelerde ortaya çıkan öğretmen ihtiyacını karşılamak için ücretli öğretmenler çalıştırılıyor. 2022- 2023 eğitim-öğretim yılında 75 bin civarında ücretli öğretmen 78 ilde çalıştırıldı. 144 saat derse giren bu öğretmenlerin ders ücreti 70 lira olduğu için alacakları aylık maaş 10 bin 577 liradır. Sayın Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklamaya göre ücretli öğretmenler 13 bin 100 lira maaş alacak. Olayın gerçeği budur.

600 bin civarında ataması yapılmayan öğretmen varken niçin bunların ataması yapılmıyor? Madem öğretmen ihtiyacı yok neden her yıl ücretli öğretmen görevlendiriliyor? Ayrıca mülakatın bu kadar tartışıldığı bir dönemde, ücretli öğretmen ataması tamamen siyasi iktidara yakın insanların yakınları tarafından hiçbir objektif değerlendirme yapılmadan yandaşlık ölçüsü dikkate alınarak yapılıyor.” (Kısa Dalga)

Gündem