Erdoğan uzay yolcusu için Türkçe isim istedi, öneri yağdı: Evrenot, Gökçeri, Türkonot…

Erdoğan uzay yolcusu için Türkçe isim istedi, öneri yağdı: Evrenot, Gökçeri, Türkonot…
“İnşallah Ay’a gidiyoruz” diyerek Türk uzay yolcularına Türkçe isim bulunmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öneri yağdı. Sosyal medyanın gündemi oldu. En çok önerilen isimler ise Türkonot, Göktürk, Gökçeri, Evrenot ve Aktronot. MHP lideri Bahçeli ise "Cacabey" ismini önerdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İnşallah Ay’a gidiyoruz” diyerek açıkladığı proje, gündemin en çok konuşulan konusu oldu. "Madem ki bir vatandaşımız uzaya gidecek, artık astronot ya da kozmonot kelimelerine bir Türkçe karşılık bulmamız gerekiyor. Buradan dil bilimcilerimize bir çağrıda bulunuyor ve diyorum ki Türk uzay yolcularına Türkçe bir isim bulalım. 83 milyon vatandaşımız da özgün fikirleriyle bu arayışa ortak olabilir" diye seslenen Erdoğan’a sosyal medyadan isim önerisi yağdı.

Projeyi gerçekçi bulmayanların en çok önerdiği isim “Aktronot” olurken Türk uzay yolcuları için en fazla önerilen isimler ise şunlar oldu:   Fezanot, Akıncı, Türkonot, Göktürk, Gökmen, Ay-Men, Evrenot, Aybars , Göknot ve Gökçeri.

MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli de Türk astronot için gökbilimci Cacabey'in ismini önerdi.

 İlk aşamada 2023 yılı sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz hibrit roketimizle Ay’a sert iniş gerçekleştireceğiz” diyen Erdoğan, son hedef olarak bir Türk vatandaşının uzaya gönderileceğini duyurmuştu.

Gündem