Erdoğan: Vatandaşımızın 'Baba, bizi bunlara bırakma' ifadesi sorumluluğunuzu artırıyor

Erdoğan: Vatandaşımızın 'Baba, bizi bunlara bırakma' ifadesi sorumluluğunuzu artırıyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vatandaşların muhalefet partileri için "Baba, bizi bunlara bırakma" dediğini öne sürerek, bu sözün sorumluluklarını artırdığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balıkesir'in Bandırma'da ilçesindeki Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisinin açılışında konuştu.

Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı vizyonu'yla Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisine çıkarma hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı, "Bir taraftan çadır kentler, diğer taraftan konteyner kentlerle bir an önce vatandaşlarımızı şu kar ve kışta açıkta bırakmayacağız" ifadesini kullandı.

'Bizi bunlara bırakma'

'Milletçe kol kola vererek felaketin izlerinin silineceğini' belirten Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan bir yıl müsaade istedim. İnşallah 1 yıl içinde konutlarımızı bitireceğiz. Derdimiz vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak" dedi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Vatandaşımızın 'Baba, bizi bunlara bırakma' ifadesi sorumluluğunuzu arttırıyor. Bunlara vatandaşımız bırakılır mı? Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Cumhur İttifakı olarak Devlet Bey'le bölgeyi dolaştık. Yeni şehirlerimizi inşa ederek Türkiye Yüzyılı'nı ihya edeceğiz. İşte onlar neyle uğraşıyor biz neyle uğraşıyoruz... Bütün bunları başarana kadar bize durmak, başka yöne bakmak bize haramdır."

Akkuyu eleştirisi

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Karadeniz gazını yakında milli sisteme bağlıyoruz. Ülkemizi, taşıması-üretimi ile doğal gaz merkezi yapma yolunda hızla ilerliyoruz. Akkuyu Nükleer Santral de bunlardan biridir. Ana muhalefet ve yanındakiler Akkuyu'yu gezmek istiyor; arkadaşlarımıza 'Gezdirin' diyorum. Gidip geziyorlar, beğeniyorlar, sonra da 'Yaptırmayacağız' diyorlar. Yeşil enerji noktasında adımlar atıyoruz, bunlar ise 'Yaptırmayacağız' diyor. Yarın elektrikler bunların döneminde nasıl kesiliyorsa yine aynı noktaya düşeriz.

Yusufeli Barajı da bunlardan biridir. Yeşil enerji barajıdır. Bu baraj sulamada da istenildiği şekilde kullanılacak bir kaynaktır. Güneş ve rüzgar başta olmak üzere çok iyi bir yerdeyiz. Dünyada artık parmakla gösterilen bir ülkeyiz. Göreve geldiğimizde yüzde 20 idi savunma sanayinde bizim potansiyelimiz. Şimdi yüzde 80. Nereden nereye. Daha da pekiştireceğiz. Ne söz verdiysek hepsini Cumhur İttifakı olarak tek tek hayata geçireceğiz." (Kısa Dalga)

Politika