Erdoğan ve ailesinden gazeteci Metin Cihan’a suç duyurusu

Erdoğan ve ailesinden gazeteci Metin Cihan’a suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Metin Cihan hakkında 'Hakaret' ve 'İftira' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan ailesi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları boyunca Türkiye’den İsrail limanlarına giden gemiler hakkında bilgiler paylaşan gazeteci Metin Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Metin Cihan'a 'Hakaret' ve 'İftira' suçlarından dava açılması talep edildi.

Şikayet üzerine İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Gazeteci Metin Cihan, soruşturma haberine “Konu ben değilim arkadaşlar. Konu Gazze bombalanırken Burak Erdoğan’ın şirketine ait geminin İsrail Aşdod limanından yükleme yapıyor olması. Lütfen bunu hiç unutmayalım” diye yanıt verdi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert açıklamalarla kınarken, diğer yandan Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkileri devam etmişti.

Gazeteci Metin Cihan da Türkiye’den İsrail limanlarına giden gemilerle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmıştı.

Hakkındaki davalar nedeniyle yurt dışında yaşayan Cihan, son olarak Burak Erdoğan’ın şirketiyle ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“gazze bombalanırken, hatta tam da hastanenin bombaladığı gün, israil limanında yükleme yapan geminin burak erdoğan bağlantısı hk.

* geminin adı halit yıldırım, şirketin adı manta denizcilik.

* manta denizcilik'in resmi sahibi mert çetinkaya

* mert çetinkaya'nın nikah şahidi tayyip erdoğan

* mert çetinkaya'nın ortağı burak erdoğan

* burak erdoğan - mert çetinkaya ortak şirketinin adı mb denizcilik

* mb denizcilik'in resmi adresi üsküdar'daki manta denizcilik binası

* mb denizcilik ile manta denizcilik'in bir önceki resmi adresleri de aynı

* mb denizcilik ile manta denizcilik'in resmi web adresleri bile aynı

bu normal mi? israil'i haklı bulanlar ya da ticaretin devam etmesi gerektiğini düşünenler için normal olabilir.

peki ama israil'e terör devleti diyenler? bebek katili diyenler? cumhurbaşkanının oğlunun israil ile ticaretini sürdürmesi normal mi? milyon dolarlık ticarete ses çıkarmayıp starbucks'ta kahve içene saldırmak, burger king işçisini bıçaklamak nasıl bir seviye?

gazze'de katliam yaşanırken hükümetimiz filistin'e dua, israil'e gemi gönderiyor. sıradan insanları birbirine düşmanlaştıran siyasiler arka planda servetini büyütüyor. yoksullar ölürken, zenginler daha da zenginleşiyor. içinize siniyor mu?” (Kısa Dalga)

Gündem