Erdoğan ve Aliyev'den ortak basın toplantısı

Erdoğan ve Aliyev'den ortak basın toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkent Bakü'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkent Bakü'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'nin özellikle savaş zamanı gösterdiği destek için teşekkür edip bugün görüşülen konuların iki ülke arasında gelecekteki işbirliği programı olduğunu belirtti. İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra Azerbaycan ordusunun Türkiye modeli esasında gelişeceğini ifade eden Aliyev, Azerbaycan gazına olan talebin arttığını ve ihracatın da artacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Türkiye Azerbaycan, iki kardeş ülke ve tabii iki devlet tek millet anlayışıyla bugüne kadar yürüdük, bugüne kadar yürüdüğümüz bu yolda, bundan sonra da kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Tabii burada bir tezimiz var, o da şudur; Özellikle bizim törenimize İlham kardeşimin refikalarıyla birlikte bulunmuş olmaları dünyaya bir mesajdır. Ülkemize bir mesajdır. Bundan dolayı da aynı şekilde ben de Refika'mla birlikte bu ziyareti gerçekleştirmiş bulunuyorum. Ve bu ziyaretler aramızdaki duyguların ne denli ileri gittiğini en güzel ifadesidir" dedi.

Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin kurulacağını da belirtirken, enerji alanındaki işbirliğine dair ise şunları söyledi:

"Enerji alanında da gerek TANAP, gerek TAP bu konuyla ilgili olarak yıllardır yapılan bir çalışma var. Bu çalışmanın detaylarını da bakan arkadaşlarımız aralarında ayrıca görüştüler. Ve bu konuda bundan sonraki süreçte daha neler yapabiliriz, bunun çalışmaları yapıldı ve enerji noktasındaki adımda Avrupa özellikle Türkiye üzerinden alacakları bu gaz konusunda da çok telaşlılar ve bunun için devamlı ricada bulunmaktalar. Ve bu konuyla ilgili olarak da biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya inşallah devam edeceğiz."

"En çok üzerinde durduğumuz ve bizim de hassasiyetimizi içeren Zengezur olayı" diyen Erdoğan, "Gerek karayolu noktasında gerek demir yolu noktasında atılacak adımla Türkiye'nin Nahçıvan'la olan bağlantıları çok daha güçlü bir hale inşallah gelecek. Bu bağlantıların olması Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu ilişkilerin güçlenmesine vesile olacaktır. Zira yol medeniyettir" ifadelerini kullandı. (DHA)

Politika