Erdoğan ve Bahçeli yüzde 50 artı 1'de uzlaştı

Erdoğan ve Bahçeli  yüzde 50 artı 1'de uzlaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında önceki gün yapılan sürpriz görüşmenin, perde arkasında uzlaşının sağlandığı, Erdoğan’ın Bahçeli’ye, “yüzde 50 1 ile seçime gidileceğini” söylediği ifade edildi.

Siyasette “yüzde 50 1” tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki günkü “sürpriz” görüşmesinin perde arkasından “uzlaşı” çıktı. Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı habere göre Erdoğan, “yüzde 50 1” tartışmasında her ne kadar parlamentoyu işaret etse de iki liderin görüşmesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’a, “yüzde 50 1’in tartışmaya açılmasının muhalefet cephesini güçlendireceği ve sistem üzerinde meşruiyet tartışmalarına yol açabileceğini ve Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmaya çalışılacağını söylediği” belirtiliyor. 

Görüşmede, Bahçeli’nin, yüzde 50 1 tartışması ile ilgili Erdoğan’a, “yüzde 50 1’in tartışmaya açılmasının muhalefet cephesini güçlendireceği ve sistem üzerinde meşruiyet tartışmalarına yol açabileceğini ve Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmaya çalışılacağını söylediği” belirtiliyor. Erdoğan’ın da bu noktada Bahçeli’ye destek verdiği ifade ediliyor. Erdoğan’ın Bahçeli’ye, “parti kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda yüzde 50 1 ile seçime gidileceğini ve bunun için sahada çalışmaları yönünde talimat verdiğini söylediği” de ifade ediliyor.

HABERİN TAMAMI

Gündem