Erdoğan ve Çavuşoğlu’ndan yardımlara teşekkür ve “Yardımlara açığız” mesajı

Erdoğan ve Çavuşoğlu’ndan yardımlara teşekkür ve “Yardımlara açığız” mesajı
Söndürülemeyen orman yangınları nedeniyle AB ve BM hesapları da etiketlenerek başlatılan #HelpTurkey kampanyasına karşı, iktidara yakın hesaplar #WeDontNeedHelp etiketiyle kampanya başlatmıştı. Erdoğan Türkiye’ye yardım gönderenlere teşekkür ederken, Çavuşoğlu da yardımlara açık olduklarını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen ülke ve organizasyonlara teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da başka ülkelerden gelecek yardımları kabul edeceklerini söyledi.

Söndürülemeyen orman yangınları nedeniyle Twitter ve Instagram üzerinden Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'in resmi hesapları da etiketlenerek başlatılan #HelpTurkey (Türkiye’ye yardım et) kampanyasına karşı, AKP iktidarını destekleyen hesaplardan #WeDontNeedHelp (Yardıma ihtiyacımız yok) kampanyası başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Fahrettin Altun da kampanya için “İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet- millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır. Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır" demişti.

Erdoğan’dan yardım gönderenlere teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki hesabından, orman yangınlarıyla mücadelede desteğini belirten 73 ülke ve 10 uluslararası kuruluşun bayraklarını paylaşarak teşekkür etti. Erdoğan, mesajında, "Orman yangınlarıyla mücadelemizde desteğini, geçmiş olsun dileklerini, taziyelerini ileten, yardıma hazır olduklarını bildiren, yardım gönderen tüm dost ülke ve organizasyonlara milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu zorlu süreci en kısa sürede atlatacağız. Özellikle ilk andan itibaren desteklerini esirgemeyen Can Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı, değerli dostum İlham Aliyev’e, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’e ülkem adına teşekkür ediyorum. Komşumuz İran’ın Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri Şeyh Temim, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye gösterdikleri güçlü dayanışmadan dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Çavuşoğlu “Yardımları elbette kabul ederiz” dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Biz Türkiye olarak yardım ettiğimiz gibi başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu ayrıca "Bugüne kadar görmediğimiz bir afetle karşı karşıyayız. Bu mücadeleyi hep birlikte verip, hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz" dedi.

TIKLAYIN - Hükümete yakın hesaplardan “Yardıma ihtiyacımız yok” kampanyası

Gündem