Erdoğan ve Özel görüştü

Erdoğan ve Özel görüştü
TBMM açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, arasında ilk görüşme gerçekleşti. Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü. Erdoğan, çıkışta gazetecilere "Önümüzdeki hafta sayın Özgür Özel'le görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis Başkanı Kurtulmuş karşıladı.

TBMM'nin 23 Nisan Resepsiyonunda gazetecilerle sohbet eden Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme talebi oldu, inşallah en kısa zamanda bir araya geliriz" ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP Lideri Özgür Özel ile TBMM'de resepsiyonun yapıldığı tören salonunun bitişiğindeki mermerli salonda çay içmeye davet ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel arasında ilk görüşme gerçekleşmiş oldu. Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

"Dengeli ve doğru bir iletişim olursa millet kazanır"

Özel, Erdoğan ile görüşme için "Bu şartlar altında seçmen bize birbiriyle konuşmayan, birbiriyle kavga ve polemik yapan iki siyasi lider olma görevi vermedi. Birbirimizi dinleyeceğiz, anlayacağız ve buna uygun olarak seçmenin bize verdiği görevleri yapacağız. Dengeli ve doğru bir iletişim olursa millet kazanır. Yok gerginliğe dönersek, tartışırsak millet kaybeder. Ama daha sonra millet kendine kaybettirene de kaybettirir" ifadelerini kullandı.

"Sayın Erdoğan'ı dinlemeden bir şey diyemem"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlemeden yeni anayasa müzakerelerine kapıyı kapamayacağını söyleyen Özel, "Ben sayın Erdoğan'ı dinlemeden bir şey diyemem. Büyük ihtimalle Sayın Erdoğan belli arkadaşlarını görevlendirecektir. Nasıl kapsam düşündüklerini... Bir kırmızı çizgiden önce bir başlangıç hattının olması lazım. Siz şimdi anayasayı değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anayasayı değiştirecek misiniz? Son anayasa Sayın Erdoğan için yapıldı. Bu anayasaya uyuyor mu? Ben AİHM kararlarına uymadığını biliyorum. AYM kararlarını son Can Atalay örneğinde tanımıyor. 1 Mayıs'ta Taksim'in açılmasına ilişkin AYM kararına uymuyor. Pek çok AYM kararına uymuyor. Mevcut anayasaya uyan bir Erdoğan bizimle geleceğe dönük bir anayasa konuşabilir. " dedi.

Özel, erken seçim tartışmalarına ilişkin ise "Millet istemeden istemeyeceğim" dedi.

23 Nisan Resepsiyonu çıkışı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel burada ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdi. İkili arasında görüşme için randevu günü konuşuldu. Görüşmenin gelecek hafta yapılacağı öğrenildi.

Erdoğan: Haftaya sayın Özel ile görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin "CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme olacak mı?" sorusuna, "Benimle görüşme talepleri oldu. İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz" yanıtını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem