Erdoğan, Veliaht Prens Selman’la görüştü

Erdoğan, Veliaht Prens Selman’la görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi’nde Suudi Veliaht Prensi Selman ile görüştü. Bu, Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan’a devrinden sonra ikinci görüşme oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi’nde Suudi Arabistan Valiaht Prensi Muhammed Bin Selman Bin Abdülaziz El Suud ile bir araya geldi. Görüşme iki liderin Cemal Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan’a devrinden sonra iki ülke ilişkilerinin normalleşme sürecindeki ikinci görüşme oldu.

G20 Liderler Zirvesi, Endonezya’nın başkenti Bali Adası’nda başladı. Zirve için Bali’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk görüşmelerinden biri, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ile gerçekleşti. İki liderin görüşmesi basına kapalı yapıldı. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Erdoğan ile Veliaht Prens Selman, Kaşıkçı cinayeti dosyasının devrinden sonra ilk kez Haziran ayında Ankara’da görüşmüştü.

Gündem