Erdoğan: Yunanistan'ın Başbakanı Amerika'dan Türkiye'ye karşı yardım istiyor

Erdoğan: Yunanistan'ın Başbakanı Amerika'dan Türkiye'ye karşı yardım istiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Yunanistan'ın Başbakanı Amerika'dan yardım istiyor. Neye karşı yardım istiyor; Türkiye'ye karşı. Ne yaparsan yap biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız. Yapmaya hazırız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, "Cenab-ı Hak kendi sevgisine nail olmanın yolunun Hz.Peygamber Efendimizi sevmekten geçtiğini haber vermiştir. Bu yüzden millet olarak İslam'la müşerref olduğumuz günden beri Rasul-ü Ekrem Efendimizi her şeyden fazla sever, ona herkesten fazla hürmet ederiz. Fakat bunun istismarı olmaz. Burada tam teslimiyet gerekir. İstismarla bu iş olmaz. Onun içinde bizler istismarcı olarak değil tam teslimiyet içerisinde sevgililer sevgilisinin izinden giden bir ümmet olmanın adayları olacağız" diye konuştu.

Erdoğan, hemen her gün insanlık olarak yeni bir krize ve yeni bir gerilime uyanıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Salgının yıkıcı etkilerini henüz atlatamadan 2 komşumuz arasında patlak veren kanlı savaşın acı sonuçlarını tecrübe ediyoruz. İnsanlık için; refah, barış ve özgürlük asrı olmasını umduğumuz 21'inci asır tam anlamıyla bir buhranlar çağına dönüşmektedir. Batıda ürkütücü boyutlara varan İslam ve yabancı düşmanlığı veba gibi yayılan nefret suçları, masum çocukları hedef alan kanlı eylemler bu yeni çağın alameti farikaları haline gelmiştir. İşte Yunan fetibotlarından denizlerdeki o masum, zavallı insanları nasıl Ege denizine gömdüklerini, Akdeniz'e gömdüklerini izliyoruz. Dünya'nın sesi çıkıyor mu? Hayır. Bizim fırkateynlerimiz koşuyor, onlara ulaşıyor ve onları denizden kurtarıyor. Çünkü biz Müslümanız. Müslümanlığımızın gereğini yerine getiriyoruz. Yunanistan'ın Başbakanı Amerika'dan yardım istiyor. Neye karşı yardım istiyor; Türkiye'ye karşı. Ne yaparsan yap biz gereği neyse bunu her zaman yapacağız. Yapmaya hazırız." (DHA)

Politika