Erdoğan'a CHP'nin 'hayır' yanıtı soruldu: Olacağı buydu

Erdoğan'a CHP'nin 'hayır' yanıtı soruldu: Olacağı buydu
Erdoğan'ın CHP'nin teklifine anayasa değişikliği teklifiyle yanıt vermesine karşılık Özgür Özel, "Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak" yanıtı vermişti. Erdoğan'dan da bu açıklamaya "Olacağı buydu" yanıtı geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacakları kanun teklifini gündeme getirmişti. CHP de önceki gün teklifi Meclis’e sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu teklife anayasa değişikliği çağrısıyla yanıt verdi. Erdoğan, "Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Twitter'dan Erdoğan'ın açıklamasına yanıt verdi. Özel, şunları söyledi: "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün Anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclis'in işi olacak.”

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Özgür Özel'in cevabı soruldu. Erdoğan, "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasak düzenlemeyle istediklerine göre, zaten yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında. Dürüstten anayasa teminatı altına alalım. Bunun hak ve özgürlükler çerçevesinde samimi şekilde… Ülkenin tüm kurumlarını alacak şekilde şu anda adalet, anayasa komisyon üyelerini çalıştırıyorum. Teklifimizi Meclis’e getireceğiz. O ne yapacak? Desteklemeyecek" ifadelerini kullandı.

Politika