Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: Müjde gibi söylüyor

Erdoğan'a emekli maaşı tepkisi: Müjde gibi söylüyor
Erdoğan'ın açıkladığı emekli zammına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından emekli maaşına yaptıkları zammı açıkladı. Erdoğan en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu bildirdi.

Açıklanan bu rakama başta emekliler olmak üzere pek çok kesimden tepki geldi.

Bugün Meclis'te Saadet Partisi ile ortak grup toplantısı yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun gündeminde de emekli maaşı vardı.

'10 bin lirayı müjde gibi söylüyor'

Davutoğlu şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı 2024 yılını emekliler yılı ilan etti. Aman emekliler korksun. Allah muhafaza eylesin '2024 yılı emekliler yılı' denmişse, emeklilere Allah uzun ömür versin ama gömme yılı demektir. Neden? Mezarda emeklilik demektir. Emeklilerin maaşı, 2016'da asgari ücretin 1.2 misliydi. Şimdi Cumhurbaşkanı 10 bin lirayı müjde gibi söylüyor."

Açıklanan zamma tepki gösterenlerden biri de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu.

'Emeklilerimizin temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamayacağı bir yıl olacak'

Babacan İzmir'de partisinin Karabağlar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu.

Babacan tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Dün akşam Sayın Erdoğan Türkiye’nin beklediği müjdeyi verdi. ‘2024 yılı emeklilerimizin yılı olacak’ dedi. Gerçekten emeklilerimiz 2024 yılını hiç unutmayacak. Emeklilerimizin barınma ihtiyacının, temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamayacağı bir yıl olacak 2024. Emeklilerimiz hiç unutmayacak merak etmeyin. TÜİK bile yüzde 65 enflasyon açıklarken yüzde 42 emekli zammını 'Müjde' diye verdi. Yetmedi. Bir güzellik daha yaptı. En düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımızın zam oranı yüzde 33. Özellikle en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız, yüzde 65 TÜİK enflasyonunun olduğu bir dönemde maaşlarının sadece yüzde 33 arttığını hiç unutmayacak. Onun için 2024 emeklilerin yılı olacak."

'Türk lirası ile maaş alan herkes fiilen fakirleşmiş durumda'

Bu ülkede başta emeklilerimiz olmak üzere, asgari ücretle geçinmek zorunda olan, özelde veya kamuda Türk lirası ile maaş alan herkes fiilen fakirleşmiş durumda. Emekliye 200 milyarı 'Yük' diye açıklıyor dün akşam canlı yayında. Sadece seçimden bu yana Kur Korumalı'ya Merkez Bankası'ndan karşılıksız para basılıp ödenen tutar 800 milyar. Sadece bu yıl bütçeye koydukları faiz ödemesi 1 trilyon 254 milyar." (Kısa Dalga)

Ekonomi