HDP'li Katırcıoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki: Bir kesimin Cumhurbaşkanı olduğunu gösterdi

HDP'li Katırcıoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki: Bir kesimin Cumhurbaşkanı olduğunu gösterdi
HDP’li Katırcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem sonrasında muhalefet partileri ile görüşürken kendileriyle görüşmemiş olmasını, “HDP yokmuş gibi davran. Helal olsun size. Demek adaletiniz bu kadarmış” sözleriyle eleştirdi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, deprem sonrasında muhalefet partileri ile görüşürken kendileriyle görüşmemiş olmasını eleştirdi. Katırcıoğlu, depremin Alevi ve Kürt vatandaşların yoğun yaşadığı yerlerde olduğunu da hatırlatarak, , “HDP yokmuş gibi davran. Helal olsun size. Demek adaletiniz bu kadarmış” dedi.

Katırcıoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremden sonra, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Anavatan Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi genel başkanları ile görüşürken HDP ile görüşmemiş olmasını şu sözlerle eleştirdi:

“Cumhurbaşkanının sergilediği tavır, onun bütün toplumun değil, bir kesimin ‘başkanı’ olduğunu gösteriyor. Deprem özellikle Alevi ve Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde olmuşken, o bölgelerin en büyük partisi HDP ile hiçbir temas kurmaması bunun en açık kanıtıdır.

Bu nasıl bir tavır? Seçimlerde esamesi okunmayacak kadar oyu alan siyasi parti başkanlarıyla görüş ama milyonlarca oyu alan HDP yokmuş gibi davran! Helal olsun size! Demek adaletiniz bu kadarmış. Yanlış da anlaşılmasın. Adalet yoksunu birinin aramasının peşinde değilim. Bu serzenişim, adında ‘adalet’ olan bir siyasi partinin aslında nasıl da adaletsiz olduğunu herkesin görmesi için.” (Kısa Dalga)

Gündem