Erdoğan'dan 50+1 önerisi: 'En fazla oy alan aday seçilsin'

Erdoğan'dan 50+1 önerisi: 'En fazla oy alan aday seçilsin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya seyahati sonrası dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin '50+1 sistemi değişir mi?' sorusuna Erdoğan 'İsabetli olur, uğraştırmaz' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir gazetecinin “50+1 sistemi değişir mi?” sorusuna değişmesinin isabetli olacağını ifade etti. Erdoğan, halkın yarısından fazlasının oyunu almak yerine en fazla oyu alan adayın Cumhurbaşkanı seçilmesini önerdi.

Millet İttifakı'nın son seçimde oluşturduğu 6'lı masayı hatırlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçiminde aranan yüzde 50+1 şartının siyasi partileri yanlış yollara sevk ettiğini öne sürdü.

NTV'nin yer verdiği bilgilere göre; sistemin değişmesine ilişkin aynı fikirde olduğunu belirten Erdoğan, çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin de seri olacağını vurguladı.

Erdoğan, "Uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez." diye konuştu.

Yeni Anayasa mesajı

Uçakta, bir kez daha Anayasa'nın değişmesi gerektiğinden bahseden Erdoğan, "Biz verdiğimiz sözün arkasındayız, milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız. Yeni, sivil, kapsayıcı ve çağın gerekliliklerine tam uyumlu bir anayasayı Türkiye’ye kazandırmak, ulaşmayı arzu ettiğimiz en önemli hedeflerimizden biri." sözlerini sarf etti. (Kısa Dalga)

Politika