Erdoğan’dan ABD’deki kongre baskını açıklaması: “Eylemde başı çekenlerin YPG/PYD bağlantıları ortaya çıktı”

Erdoğan’dan ABD’deki kongre baskını açıklaması: “Eylemde başı çekenlerin YPG/PYD bağlantıları ortaya çıktı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Amerikan Kongresi’ne yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin (TASC) televizyon kanalı TASC TV'nin kesintisiz yayın hayatına başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen programa video mesaj gönderdi.

amerikaninsesi.com’da yer alan habere göre Erdoğan, ‘‘Türkiye olarak, Amerika ile ortak menfaatlerimizin görüş ayrılıklarımızdan çok daha fazla olduğu inancındayız Uzun vadeli bir perspektifle, kazan-kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle işbirliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir. Her ihtilaftan medet uman Türkiye karşıtı çevreler Amerikan kamuoyunu aleyhimize yönlendirmek için çaba içindeler’’ dedi. 



"Türkiye - ABD dostluğunun test edildiği süreç"

Amerika’nın PKK, YPG ve "FETÖ" konusundaki tutumundan memnuniyetsizliğini dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye ile Amerika arasında ortak çıkarlara dayalı güçlü müttefiklik ilişkisi vardır. Ortaklığımız her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarmıştır. Son dönemde Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik. Aynı şekilde klasörler dolusu delillere rağmen FETÖ elebaşıyla ilgili hiçbir adım atılmadı. Demokrasi ve özgürlükler konusunda iddia sahibi bir ülkenin demokrasiye kasteden darbecilere kucak açması çok büyük çelişkidir. Amerikan Kongresi’ne yönelik menfur eylemde başı çekenlerin, bölücü örgütün Suriye kolu YPG/PYD ile bağlantıları ortaya çıkmıştır. Bu saldırıyla terörün insanlıkla beraber demokrasinin de düşmanı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.”

Gündem