Erdoğan'dan adaylık açıklaması: 17 tane kabine üyemin her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz

Erdoğan'dan adaylık açıklaması: 17 tane kabine üyemin her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ 17 tane kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir. Onları daha çok büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam NTV- Star TV ortak yayınına katıldı. Gazeteciler Nazlı Çelik, Ahmet Arpat, Seda Öğretir ve Burhanettin Duran’ın sorularını cevaplayan Erdoğan, seçim gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“Herkese sandalyeler dağıtırsam....'

"Şu anda o masanın ortaya çıkardığı aday, biz Cumhurbaşkanı olduğumuz zaman bir cumhurbaşkanı yardımcımızı çıkardık diye bizimle istihza ediyordu, alay ediyordu. Şu anda bay bay Kemal, Cumhurbaşkanına böyle bir soru sorulamaz, bu 15 de olur diyor. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Şu anda Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak taltif ettiğini söylüyor.

Terör örgütünün siyasi uzantısını da masaya koydu. Devlet yönetiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Öyle lafla sadece ben buradan Cumhurbaşkanlığı kaparsam, herkese sandalyeler dağıtırsam Cumhurbaşkanlığını alırım diye ülke yönetilemez. Tam anlamıyla eski Türkiye'deki koalisyon mantığı ile çalışıyorlar. Dağıt sandalyeleri al Cumhurbaşkanlığı havalarında, bu kadar basit.

“Meral hanım, "HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez" demişti”

HDP en başından beri bu masanın yedinci ortağı idi. Biz masanın altında demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. CHP'nin HDP ile asgari müşterekleri olduğunu biliyoruz. HDP eşittir PKK'dır, YPG, PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor? Bunu benim milletim düşünsün. Benim vatandaşım millidir, yerlidir, özellikle dışarılardan yönetilen emperyal kafaların mahkumu değildir.

Emperyal kafaların tamamen dışında milli ve yerli olan yönetime benim vatandaşım layıktır. Benim vatandaşlarımı Kürt de olsa, Zaza da olsa, bunların ölümüne neden olanları dışarı çıkartmak için gayret sarf ediyorsak bunun hesabını ne bu dünyada ne de ebedi alemde veremeyiz? HDP'lerin planları arasında neler var? Kandil'deki talimatlarını uygulamak var. 6'lı Masa'nın görüştüğü HDP budur.

Kandil'deki terörist elebaşları da zaten 6'lı Masa'nın kendileri için umut verdiğini söylüyorlar. Meral Hanım, HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez demişti. Şimdi HDP kumar masasına oturmuş durumda. HDP elbette taleplerinin karşılanmasını isteyeceklerini açıkça belirtiyorlar. Bu talepleri Kandil belirliyor. 14 Mayıs'ta inşallah hepsine gereken dersi benim aziz milletim verecek. Bu masanın ilkesizlik üzerine kurulu olduğunu hep söyledik. Masadakilerin birbirine pusu kurduğunu dile getirdik. Meral hanım bu masayı kumar masası olarak anlattı. Biz noterden gelecek talimatlarla hareket etmeyiz dedi. Hile hurda hainlik bu masada her şey var. Herkes birbirine çalım atıyor. İçlerinden bazılarının hakikati dile getirmesi tabii ki önemli. Yapılan açıklamalara baktığımızda. Buradan başarı beklemek mümkün değil.

"HÜDA PAR'ın desteğini kıymetli buluyorum"

Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'tan zaferle çıkacağından ittifak olarak hiç kuşkumuz yok. Cumhur İttifakı'nın yerli, milliliğin, samimiyetin adresi. Şu anda Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer alan BBP, HÜDA PAR'la ilgili bazı uydurma yaklaşımlar var.

Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Eğer uyum olmasa Cumhur İttifakı'nın içerisinde yol yürümeyiz. Şu anda HÜDA PAR'a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var. Bunların hepsini HÜDA PAR yetkilileri bunları kabul etmiyor, bizim terör örgütleriyle yakından uzaktan hiçbir ilgimiz olmamıştır, olmaz diyorlar. Tamamen yerli ve milli yapı. HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum.

"Fuat bey Ankara'dan aday olacak"

Seçim öncesi durumla seçim sonrası durumu birbirine karıştırmamak lazım. Benim Cumhurbaşkanı yardımcım o da şu anda bir ilde aday olarak bulunacak. Örneğin, Fuat Bey Ankara'dan bir bölgeye onu da aday yapıyoruz. Bu adaylıkları belirlerken, Fuat Bey örneğin nereli? Yozgatlı. Ankara'da Yozgat nüfusu nerede yoğun? Diyelim ki ikinci bölgede. Fuat Bey'i de orada görevlendirip tabii Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat girdi. Ama şimdi siyasi formayı da giyerek bu yolda koşturacak. 17 tane kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir. Onları daha çok büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bizim ailenin korunması noktasında esas aldığımız başlık odur. Toplumuz sapkın akımlar nedeniyle kaygılı. Bu kaygıları görmezden gelemeyiz. İnsan hakları konusunda taviz vermeden sapkın akımların aile yapımızı tehdit edecek şekilde yaygınlaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Sapkın adımları kültürümüze, değerlerimize tehdit olarak görüyoruz, bunlarla mücadelede kararlıyız.

"Kıyma 119 lira, kuşbaşı et 129 lira olarak belirlendi"

Bu artışlar tamamen spekülatif. Bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız açıklamalarını yaptı. Makul fiyatlı ürünleri vatandaşlarımıza sunacağız. Et ve Süt Kurumu kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracak fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi.

"Mehmet Şimşek Bey görev düşerse seve seve yapacağını ifade etti"

Mehmet Bey benim geçmişte bakanım olmuş, mesai arkadaşım olmuş, yol arkadaşım. Kendisiyle ilgili özellikle insanımızın refahı, huzuru noktasında bundan sonraki süreçte de nasıl bazı değerlendirmeleri yapabiliriz kendisiyle ekonomik gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunalım istedim. Sağ olsun yurt dışından dönüştü yanıma geldi. Kendisinin fikirlerine çok çok önem veririm.

Kendisiyle bu görüşmeleri ilk defa yapmıyoruz. Hem benimle hem arkadaşlarımla bu zamana kadar hep istişare halindeyiz. Bize desteği hep devam etti, şu anda da devam ediyor. 6'lı Masa siyaseti kirlettiği için bu tür toplantılar farklı anlamlar oluyor. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. Mehmet Bey'in yurt dışında bozamayacağı taahhütleri, danışmanlıkları var. Kendisiyle bundan sonraki süreçte de olabilir. Mehmet Bey görevler düşerse seve seve üstüne düşeni yapacağını söyledi. Davetime icabeti konusunda kendisine teşekkür ediyorum.

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun.”

(ANKA)

Politika