Erdoğan'dan Ahmet Kaya teklifi: Ailesi uygun görürse mezarını getirelim

Erdoğan'dan Ahmet Kaya teklifi: Ailesi uygun görürse mezarını getirelim
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şarkıcı Ahmet Kaya'nın Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan mezarını Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi.

Endonezya'daki G20 zirvesinin ardından gazetecilere konuşan Erdoğan, Ahmet Kaya'nın kendisi cezaevine girerken Yedikule’de Kazlıçeşme’de yapılan programa geldiğini ifade etti.

Erdoğan, Kaya'nın o günkü konuşması ve söylediği şarkıların unutulmaz olduğunu belirterek "Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım" dedi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı. Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘Niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır. Bu teklifin değerlendirilmesiyle buna göre bir adım atılabilir. Çünkü bu topraklar, onun toprağıdır. Yeter ki aile bu konuda kararını versin ve adımı da ona göre atarız. Çünkü bu ülkede sevenlerinin olduğu kadar herhalde Fransa’da seveni olmaz." (Kısa Dalga)

Gündem