Erdoğan'dan Akşener'e Netanyahu tepkisi: "Zavallı"

Erdoğan'dan Akşener'e Netanyahu tepkisi: "Zavallı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini Netanyahu'ya benzeren İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "O, Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim, ama ben bugüne kadar Netanyahu'yla bir araya gelmiş dahi değilim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını cevapladı. Erdoğan, uluslararası kamuoyunun İsrail'in Filistin'de uyguladığı son saldırılara sessiz kaldığı yönündeki değerlendirmelere şöyle cevap verdi:

"AYNI KAFADA OLAN SİYASİ LİDERLER VAR"

"Her şeyden önce olayı uluslararası bazda değerlendirmeyelim. Maalesef ülkemizde de aynı kafada olan, aynı yanlışı ortaya koyan siyasi liderler var. İşte şu anda muhalefetin bir kanadı örneğin beni Netanyahu ile adeta aynı çizgide olduğumu söyleyecek kadar grup toplantısında bir açıklama yapıyor. Filistin dendiği zaman, benim ciğerlerim adeta sese gelir ve O, Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Ben ise, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 47'den bugüne bu terör devleti İsrail'in Filistin'i nasıl topraklarını işgal edip 47'den itibaren bugünlere geldiğini Genel Kurul'da haritayla göstermişimdir. Şimdi utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Bir kadın olması hasebiyle daha ileri gidecek değilim, ama ben bugüne kadar Netanyahu'yla bir araya gelmiş dahi değilim. Ben Şaron'la bir araya geldim. Bunlar eninde-sonunda nereye varırlar? Ha bunlar Esed'in yanında yer alırlar, bunlar Filistin'e karşı düşman olanların yanlarında yer alırlar. Bunlar ne derlerse desinler, Netanyahu hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır, olmayacaktır ve biz de Netanyahu'ya karşı bugüne kadar verdiğimiz mücadele neyse, bundan sonra da aynı mücadeleyi vererek yolumuza devam edeceğiz."

5 BİNE İNDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN ÇOK DAHA RAHATLAYACAĞIZ'

Erdoğan, tam kapanmayla ciddi manada bir düşüş olduğunu vurgulayarak, "Yani şu anda eğer 10 binlere filan indiysek, bu o almış olduğumuz nitekim Kabine toplantısındaki kararların neticesidir. Eğer onları almamış olsaydık, yani mesela kısmi kapanmayla tam kapanma arasında bu farkı çok açık, net gördük. Şimdi hedef, her şeyden önce 5 bine inmek, yani 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız. Yani burada vaka sayısı 5 bine indiğinde ve tabi bununla beraber vefat sayısı da ciddi manada ne yapmış olacak, azalmış olacak. Şimdi hedefimiz bunu başarabilmek, bunu başarmak için de işte her türlü tedbiri alıyoruz" ifadesini kullandı.

FETÖ TAKIMINDAN DA ÖNEMLİ BİR İSMİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Erdoğan, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Şu Nurettin Sofi olayı biraz şöyle bir kenara geçsin, ondan sonra da FETÖ'den kimi yakaladık, hesaba çektik, ne durumda onun açıklamasını da inşallah yapacağız" dedi.

'HAYVAN HAKLARI YASASINDA YAKINDA NETİCE ALACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Adalar ilçesinde 900'ü aşkın atın telef edilmeyle karşı karşıya geldiğini belirterek, "900'ü aşkın atın nerede olduğu dahi belli değil. Günlerce televizyonlarda bu atlar nerede sorusunun cevabı arandı, bu cevap bulunamadı. Şimdi bunun cevabını kim vermeli? İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanının vermesi lazım veya Adalar İlçe Belediyesi vermesi lazım. Nerede bu atlar? Bunların hastalık üretmesi söz konusu olabilir, bununla ilgili de bir cevap yok" dedi.

Erdoğan ayrıca, hayvan haklarıyla ilgili kanun çalışmalarında da sona geldiklerini belirterek, "Bu konuyu Genel Başkan Yardımcım Özlem Hanım ve Tekirdağ Milletvekilim ki bu işin Komisyon Başkanıdır, Mustafa Yel, onlar yakından takip ediyorlar ve kısa zaman içerisinde inşallah neticeye varacağız ve adımı da atacağız" diye konuştu.




Gündem