Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Herkesin her söylediği ile adım atamayız

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Herkesin her söylediği ile adım atamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız."

Yeni yıla 10 gün kala, işçinin 2023’te alacağı asgari ücret belirsizliğini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bugün KAP'nin grup toplantısında yeni müzakere tarihinin belli olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AKP’nin Meclis Grup toplantısında, “Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız." dedi.

Bu konu grup toplantısının ardından gazeteciler tarafından Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, şöyle dedi: "Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün alt yapıları düşüneceğiz."

Türk-İş sonuç alınamayan 3. toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu duyurmuş, bunun altında bir öneriyi kabul etmeyeceklerini söylemişti. (Kısa Dalga)

Ekonomi