Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'nin Kavala kararı yorumu: "Bizim mahkemelerimizi tanımayanı biz de tanımayız"

Erdoğan'dan Avrupa Konseyi'nin Kavala kararı yorumu: "Bizim mahkemelerimizi tanımayanı biz de tanımayız"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi'nin Osman Kavala kararına ilişkin olarak “Türkiye’nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız” açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, AİHM'in kararına rağmen Osman Kavala'nın tahliye edilmemesi nedeniyle başlattığı ihlal sürecinde ikinci ve kritik oylamada oy çokluğu ile dosyanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından değerlendirilmesi yönünde karar almasına değinen Erdoğan, şunları dedi:

"Özellikle Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere açık ve net söylüyorum bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bizim mahkemelerimizin bu konuda vermiş olduğu bir karar var. Bu konuda AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi bu konuda ne demiş bu da bizi çok ilgilendirmiyor. Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz, bu saygıyı duymayanlara da kusura bakmasınlar bizim saygımız olmayacaktır."

Gündem