Erdoğan'dan Babacan ve Davutoğlu'na sert sözler: '15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı'

Erdoğan'dan Babacan ve Davutoğlu'na sert sözler: '15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı'
Ali Babacan için "Sen git, çocuk bezi satmaya devam et. 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı" diyen Erdoğan, Davutoğlu için de "Ben kullanmıyorum o ifadeyi ama Devlet bey gayet güzel kullanıyor, 'Serok Ahmet' diyor. Kurduğunuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında DEVA Partili lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na sert sözlerle yüklendi. Babacan'ın Baykar'la ilgili devlet bütçesinden destek aldığı yönündeki sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Baykar'ın nezdinde tüm şirketleri, ürünleri, çalışanları ve başarılarıyla savunma sanayimizin tamamı hedef alınıyor. Kendi akıllarında bizimle olan akrabalık ilişkisi üzerinden Baykar'ı daha kolay hırpalayabileceklerini, böylece sinsi niyetlerini gizleyebileceklerini düşünüyorlar" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu ahlaksız çıkmış hala, yanında tabii başka ahlaksızlar da var. Ne diyorlar; yok bilmem işte geleceklermiş de geldikleri zaman bunların hesabını soracaklarmış.

İşte bu işin rekabetinin oluşması lazımmış. Ya sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu. Senin işin değil. Üzgünüm. 15 sene yanımda bulundu, demek ki benden bir şey alamadı. 15 sene.

Yanında bir tanesi daha var, aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler. Ve ben başbakanım. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Biz bu tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu. Ne yaptı biliyor musunuz; o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edildi. Türkiye'de bunun bir başka örneği yok. Bunu sen kalk milletimize bir anlat bakalım. Bir tane örneği yok. Bilabedel mülk edinme hakkı bizim vakıf yasalarına göre yok, ama bunlar bunu yaptı.

Ve şimdi ben kullanmıyorum o ifadeyi tabii, Devlet Bey gayet güzel kullanıyor; malum ona "Serok Ahmet" diyor. Bu tür işler yapıyor. Helalinden ne yaptın? Ve kurduğumuz üniversite ile başarı grafiğin ne? Yok. Şimdi biz de bu üniversiteyi bunların bu yolsuzlukları sebebiyle aldık. Devletimize mal ettik. Bu şehir üniversitesi şimdi devletimizin Marmara Üniversitesi'nin mülkü olarak hizmete devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK'nın komuta kademesine ilişkin sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Düşünebiliyor musunuz; muhalefetin başındaki adam "Siz siyasetçi değilsiniz" diyor. Tamam da neyi alkışlıyorlar? Neden alkışlıyorlar? Alkışladıkları şey dünyayı titreten bu fırtına obüslerinin teslim töreni. Peki konuşan kim? Bay Kemal; Anayasamızın amir hükmüne göre başkomutan konuşuyor.

Ve sen ne savunma bakanımıza ne kuvvet komutanlarımıza hakaret edecek çapta değilsin. Önce haddini bil. Çünkü bu bir cibilliyet meselesidir. Bu noktada karakter zaafı olan bir insan olarak burada kalkıp bizim şanlı ordumuzun komutanlarına bu şekilde saldırmak öyle herkesin karı değildir. Ve bütün bunlarla ilgili işin tabi ki hukuki boyutu devam ediyor, devam edecek. Hukuk karşısında da bunun hesabını verecekler."

(DHA)

Gündem