Erdoğan’dan başörtüsü için referandum resti: Sıkıyorsa gel millete götürelim

Erdoğan’dan başörtüsü için referandum resti: Sıkıyorsa gel millete götürelim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başörtüsü düzenlemesi için, “Şunu da yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu işi referanduma gidelim" dedi.

Başörtüsü tartışmaları, siyasette yeni bir restleşmeye sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sıkıyorsa gel referanduma götürelim” dedi. Erdoğan, partisinin hazırlıklarını yürüttüğü Anayasa değişikliği teklifi için, “Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını içeren bir anayasa değişikliğinin hazırlığına başladık" ifadesini kullandı.

Malatya'da bir dizi projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde “Anayasa değişikliği” ve ‘6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı vardı.

Erdoğan siyasetin gündemindeki yerini koruyan “başörtüsü” tartışmaları için,

“CHP Genel Başkanı, başörtüsü tartışmasını açtı. Biz kadınlarımızı başı açık başörtülü diye ayırmadık ama birileri bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil.

Başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğini Meclis'e gönderdik. Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını içeren bir anayasa değişikliğinin hazırlığına başladı. Kabul edilirse önemli bir kazanım olmuş olacak.

Şunu da yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu işi referanduma gidelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin” çağrısında bulundu.

“YA ADAY OL KARŞIMIZA ÇIK…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “6’lı Masa”nın cumhurbaşkanı adayını belirlemiş olmasını eleştirirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “canlı yayında tartışma” çağrılarına da şu yanıtı verdi:

“Biz bu zata seçimde karşımıza çık dedik, o ne anlamış biliyor musunuz sanki ben ona televizyona çık demişim. Malatya'dan bu zata sesleniyorum: Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim.”

“ESKİDEN 9’DAN 10’DAN SONRA SOKAKLARA ÇIKILAMAZDI”

Terörün eskiden bir numaralı sorun olduğunu söyleyen Erdoğan, milletin günlük hayatının kalitesini artırdıklarını savunurken de şöyle seslendi:

“Eskiden 9'dan 10'dan sonra sokaklara çıkılabiliyor muydu? Yarın Diyarbakır'dayım, akşam 8, 9, 10 dışarı çıkılmazdı. Şimdi saat 12, 1 herkes sabaha kadar oralarda eğleniyor. Her kesimden insanımızın hak ve özgürlük talebimizi sessiz devrimlerle karşıladık. Evinin annesi hanım kardeşlerimizi, hayatın diğer alanlarında da var olmalarını tüm imkanları önlerine sererek destekledik. Dağları deldik, dağları. Ferhat'la Şirin meselesi var ya, biz Ferhat olduk, Şirin'e dağları delerek ulaştık. Türkiye'de 26 havaalanı vardı, şimdi 58 tane var. Benim vatandaşım uçuşunu yapıyor, oradan evine yarım saatte, 45 dakikada ulaşıyor. Modern dünyanın talepleri bu değil miydi? Ülkemize kazandırdık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 2023 seçimlerinin stratejisini oluşturacak olan “Türkiye Yüzyılı Projeksiyonu”nu 28 Ekim’de Ankara Kapalı Spor Salonu’ndaki toplantıda açıklayacağını söyledi.

Gündem