Erdoğan'dan 'başörtüsü teklifi' yorumu: Aileyi korumayı amaçlıyoruz

Erdoğan'dan 'başörtüsü teklifi' yorumu: Aileyi korumayı amaçlıyoruz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin başörtüsü teklifiyle 'aileyi korumayı hedeflediklerini' söyledi.

AKP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi iktidarlarında başörtüsüne yasal güvence getireceklerini söylemesinin ardından harekete geçmişti. AKP, hazırladığı başörtüsü teklifini muhalefet götürmeye hazırlanıyor.

Erdoğan, Ankara'daki Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'nda müftülere seslendi.

Cumhurbaşkanının açıklamasından satır başları şöyle:

* İnsanlık maddi alanda kavuştuğu imkana rağmen manevi alanda irtifa kaybediyor. Anayasa değişikliği teklifi önerisiyle başörtüsüne anayasal güvence kazandırırken, sapkın akımlar tarafından tehdit edilen aile müessesesini de korumayı hedefliyoruz.

* Güçlü aileleri kurduğumuz anda milletimiz daha da güçlenecektir. Ama bu sapkın ilişkiler ki bugün öğrendim; mesela Meksika’da tamamıyla bu sapkın süreç yasal olarak zemine oturtulmuş. Ülkemizde de bu çalışmayı yürütenler var mı; var. Ama bu çalışmaların karşısında bizler sonuna kadar dimdik duracağız ve bu Müslüman topluluğu birilerine yedirmeyeceğiz.

* Diyanet teşkilatımızın çatısı altında farklı kademelerde görev yapan tüm kardeşlerimizi hayra hizmet eden seçkin insanlar olarak görüyoruz. Materyalizmin tüm insanlığı esir aldığı modern çağda hocalarımız başta olmak üzere tüm ilim ve hikmet erbabının sorumluluğu da artmaktadır. (Kısa Dalga)

Politika