Erdoğan'dan CHP'ye: Adaylarını da yapay zekaya soruyorlar, Allah akıl fikir versin

Erdoğan'dan CHP'ye: Adaylarını da yapay zekaya soruyorlar, Allah akıl fikir versin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyon mitinginde açıklamalarda bulundu. Muhalefetin aday belirleme sürecine gönderme yapan Erdoğan, "Yapay zeka kimi seçerse, kimi emrederse vatandaşımızın karşısına onu çıkarıyorlar. Allah bunlara akıl, fikir, CHP'li kardeşlerimize de sabır versin" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingine katıldı. Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, Afyonkarahisar'ın üzerini raptiyeyle işaretledi. Erdoğan, mitingde savaş uçağı KAAN'ı izletti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aday belirleme işlemlerinde yapay zeka kullandıklarına dair açıklamaya atıf yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Adaylarını dahi vatandaşa değil, yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse bu acemiler de milletin karşısına 'işte adayımız' diyerek onu çıkartıyor" dedi.

Erdoğan şöyle dedi: "Dün baş tacı ettiklerini bugün yerin dibine sokmaktan çekinmiyorlar. Şehirlerimizin sıkıntılarını giderecek tek bir önerileri bile yok. Belediye başkan adaylarını yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi seçerse, kimi emrederse vatandaşımızın karşısına onu çıkarıyorlar. Allah bunlara akıl, fikir, CHP'li kardeşlerimize de sabır versin. Adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştıranlardan ne ülkeye ne de partilerine hayır gelir."

Erdoğan CHP ile DEM Parti'nin birlikte hareket ettiğini ifade ederek "Kandil'de siyaset yapanlarla iş tuttular. Ders almak yerine bölücü örgütün uzantılarıyla DEM'lenmeyi tercih "ettiler. Milletin sandıkta verdiği mesajı okumayanlar milletin tokadını yemekten kurtulamayacaklar. Biz de hakikatleri insanımıza anlatmaktan geri durmayacağız" dedi.

"Muhalefetin içler acısı hali"

Erdoğan şöyle devam etti:

"AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak muhalefetin içler acısı haline bakarak rehavete kapılmıyoruz. Bu tablo bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Onların da sesine kulak vermeye, beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Başkan adaylarımızı tespit ederken de böyle hareket ettik. Adaylarımızın kuşatıcı, kucaklayıcı, vizyoner olmasına dikkat ettik.

Vatandaşlarımız adayları değerlendirirken şehrine, kendi hayatına ne gibi bir katkısı olacağının hesabını yapar.

Milletimizin karşısına çıkan adaylardan bazıları öyle ölçüsüz vaatlerde kendisini göstermeye çalışıyor ki insan şaşıp kalıyor. Belediyelerde de şehrine yıllar kaybettiren başkanlar oldu. İhtiyaçlar, imkanlar bellidir, hepsini bir araya getirir hizmet planlamasını yaparsınız. Her konuda atıp tutanları kendi haline bırakın. Belediyecilik hesap kitap işidir. Siz sandıktan şehrinize aşkla hizmete edecek adayları çıkarmaya bakın.

Özgür Özel 'yapay zeka' açıklamasında ne demişti?

Özgür Özel gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle demişti: Yapay zekanın anketler, görüşmeler üzerinde, niteliksel görüşmeler üzerinde böyle katkılarını aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Yapay zekayı dışlayan bir anlayış olmaz. Biz bu topraklara matbaayı 200 yıl geç getirenlerin değil bu topraklarda bilimi ön plana alanların siyasi olarak devamıyız. O yüzden CHP’nin yapay zekaya ilk başvuran parti olması da normal. Bundan sonra zaten yapay zeka hayatımızın her yerinde var. Hatta biliyorsunuz insan kaynakları şirketlerinin yaptığı işin yüzde 85’ini yapar hale geldi. Önemli olan yapay zekayı reddetmeden yaratacağı istihdam düşüşüne, işsizliğe devletin mutlaka çözüm bulması lazım. Yoksa yapay zekayı reddederek olmaz ama yerine işinden ettikleri insanlara istihdam vermek lazım” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem