'Edirne Cezaevi'ndeki zatın Kürtlükle alakası var mı? Kürt değil'

'Edirne Cezaevi'ndeki zatın Kürtlükle alakası var mı? Kürt değil'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde partililere sesleniyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

* Bizi bölenlere fırsat vermeyeceğiz. Gerekirse serden yardan candan geçeriz ama Diyarbakırlı kardeşlerimizle gönül birlikteliğimizden gönül birlikteliğimizden vazgeçmeyiz dedik ve yolumuzdan asla dönmedik.

* Diyarbakır annelerini Batı'nın şempanzelerine bırakmadık. Nerede bu Batı'nın insan hakları savunucuları? Bir kere gelip de Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettiler mi? Onların insan hakları savunuculuğuyla alakası yok. Onlar sadece sahte artisti.

DEMİRTAŞ'A YÜKLENDİ

* Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlükle alakası yok. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapan bunlar. Kandil'e benim Kürt kardeşlerimin çocuklarını kaçıran bunlar değil mi? Her türlü tacizi yapan bunlar değil mi? 7 ay sonra yapılacak seçimlerde bunlara bütün bunları hesabını sormaya var mıyız? Yasin Börü kardeşimizi şehit eden alçaklar bunlar değil mi? Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Şu anda bir eş başkanları var. Kürt mü? O da değil. O da Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Allah bir daha bu ülkeye de Diyarbakır'a da o acı günleri göstermesin diyorum. Hamdolsun Diyarbakır artık huzurun şehridir.

* Sadece Diyarbakır'ın huzurlu olması yetmez, Irak'ın da Suriye'nin de huzurlu olması lazım.

* Adalet Bakanlığı'mız cezaevini tamamen boşalttı. Bugün itibariyle cezaevi Adalet Bakanlığı'ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmiştir. Bakanlığımız restorasyon için gereken projeyi hazırladılar. Diyarbakır Cezaevi binası artık içinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecektir. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Kütüphanesiyle, sanat gösteri alanlarıyla artık bu acının yaygınlaştığı cezaevi ortadan kalkıyor.

Mitingdeki vatandaşlardan alkış ve tepki gelmeyince Erdoğan, "Pek memnun değiller galiba" dedi, sonra da "Diyarbakır Cezaevi, müze oluyor" sözünü yineledi. (Kısa Dalga)

Gündem