Erdoğan'dan enerji fiyatları açıklaması: Günlük hayatta dengeleri bozmuştur, ciddi tedbirler alacağız

Erdoğan'dan enerji fiyatları açıklaması: Günlük hayatta dengeleri bozmuştur, ciddi tedbirler alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Tüm dünyada enerji kaynaklarının hepsinde fiyatların artması, günlük hayattan sanayi üretimine kadar her alanda dengeleri bozmuştur. Biz vatandaşlarımızı bu aşırı artışlardan korumak için çok ciddi tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cari denge, enerji fiyatlarındaki artış ve öğrenci affıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Cari dengede, yılın ilk dört ayında, enerji ve altın hariç 37 milyar doların üzerinde fazladayız.

İnşallah geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin her meselesini çözdüğümüz, milletimizin her beklentisine cevap verdiğimiz gibi bugünkü sıkıntıların da üstesinden yine biz geleceğiz.

"Tüm dünyada petrolden doğal gaz ve kömüre kadar enerji kaynaklarının hepsinde fiyatların artması, günlük hayattan sanayi üretimine kadar her alanda dengeleri bozmuştur.

Biz vatandaşlarımızı bu aşırı artışlardan korumak için çok ciddi tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz."

"Bir süredir üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz.

Gençlerimize yeni bir fırsat tanıyacak bu teklifin şimdiden tüm öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Politika