Erdoğan'dan enerji krizi yorumu: Avrupa ektiğini biçiyor

Erdoğan'dan enerji krizi yorumu: Avrupa ektiğini biçiyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, komşu Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gidebiliriz" sözlerini tekrarladı. Erdoğan'ın, enerji krizi konusundaki "Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, Putin'i onlara karşı 'siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir" sözleri dikkat çekti.

Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk durağı Bosna-Hersek'e gitmeden önce Ankara'da havalimanında konuştu. "Yunanistan, kendine çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyette" diyen Erdoğan, "Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını daha iyi düşünerek verecektir. Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın, Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya ile Avrupa arasında yaşanan enerji krizine Moskova'ya destek vermesi dikkat çekti. "Doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok" diyen Erdoğan, " Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin'i onlara karşı 'siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir. Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından önemli satırbaşları şöyle:

"Ülkemizin dengeli tutumunun bu coğrafyadaki tüm halklar tarafından takdirle karşılandığına da şahit oluyoruz. Ziyaretimin ana gündemini Bosna Hersek'te bir yıldan beridir devam eden siyasi krize yönelik çabalar oluşturacaktır. Bosna Hersek'in egemenliğine olan desteğimi vurgulayacağım.

Sırbistan Balkanlar'da barış ve istikrarın korunmasında birlikte çalıştığımız önemli bir ortaktır. Sırbistan'daki temaslarımızın ardından Zagreb'e geçeceğiz. Hırvat muhataplarımızla Bosna Hersek başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunacağım. Balkan turumuzun hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Mitrovica Sırpların ağırlıkta olduğu bir bölge. Geçmişten bugüne arzu edilemeyen sıkıntılar hep yaşandı. 3 başkandan birisi durumunda olan değerli arkadaşımız bu sırada kendileriyle bundan önceki görüşmelerimizde bize karşı çok olumlu yaklaşımda bulunarak olumlu ifadeleri hep var. Bu ziyarette bu konuyu Vucic ile ayrıca görüşeceğiz. Temennimiz oradaki sıkıntıları da Vucic'in ağırlık koymasıyla aşarız diye düşünüyorum.

(Yunanistan'ın radar kilidi atması) Bu konuyla ilgili Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreterliği ile gerek diğer temsilciler ile görüşmeleri sürdürüyor. Kilit atma noktasında hassasiyetlerimiz devam ediyor. Yunanistan farkında. Kendilerine de çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını daha iyi düşünerek verecektir. Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz.

'DOĞALGAZ NOKTASINDA SIKINTIMIZ YOK'

Doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin'i onlara karşı 'siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir. Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok."

Gündem