Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması: 2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız

Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması: 2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TV / A Haber / A Para ortak canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "SSK'yı yönetemeyen bir cahilsin. Koskoca Türkiye'yi nasıl yöneteceksin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ATV / A Haber / A Para ortak canlı yayınında Şebnem Bursalı, Sabah Gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Melih Altınok'un gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Elektrikli aracı teşvik etmek, halkımıza sevdirmek bizim için maharettir. Temmuz ayıyla birlikte zaten ÖTV indirimi yapılmıştı elektrikli araçlarla ilgili. İnanıyorum ki, benim halkım, vatandaşım zaten burada 7 ayrı üretim olacak. Bu üretimlerin içerisinde vatandaşımızın önüne seçenekler sunuyoruz. Bu seçeneklerle birlikte hangisini beğenirse onu alacak. Renklerde de seçimler yapılabilecek. Eşim refikam kırmızı dedi, dolayısıyla da kırmızıyla karar kıldık. Biz de kırmızıyı alacağız. İkinci bir teklif İlham Aliyev'den geldi. O da 2 araba istiyor. Bir tanesini Cumhurbaşkanlığı makamımda kullanacağım, diğeri dairede dedi. Araç bir defa direksiyonunu sonuna kadar kuruyorsun olduğu yerde dönüyor, ama hiç döndüğünün farkında değilsin, o denli huzurlu, o denli rahat. Bizim hanım da hatta şaşırdı. Daha önce test yapmış, 160'a kadar çıkmıştım.

"MUHALİF MEDYADA TAKİP EDENLER VARDI ONLARI DA TAKDİR ETTİM"

Bu zatı muhatap almaktan utandım ama onda utanma yok. Fabrika nerede diyor. İşte fabrika. Otomobil nerede diyor. İşte otomobil. Muhalif liderlerden de sağ olsun o gün açılışa katılanlar vardı. Her ne kadar ikisi gelmediyse de ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan takip edenler de vardı onları da takdir ettim.

"BAK ÖĞREN BEN EKONOMİSTİM"

Diyor ki bir tane fabrikanız var mı. Eline diline dursun ya. Bu kadar fabrikalar açtık, okullar yaptık, hastaneler inşa ettik. Kendisi SSK'da Genel Müdürken, o dönemde bunlar ölüleri rehin aldılar. Savaş Ay'ın yayınında Bay Kemal'in Genel Müdürlük dönemiydi. Kan revan içinde kalan çocuğu unutamıyorum. Sen busun. Şimdi diyor ki bu kadar para ödeyeceksiniz. Bak, öğren; ben ekonomistim.

"Bir arkadaşımızın eşi o hastanede doğum yaparken öldü ve vermediler, rehine aldılar"
Sen SSK'da genel müdürlük yaptın, ben Kasımpaşa'da doğdum büyüdüm, çocukluğum orada geçti. O hastanelerin hali rezaletti. Bir arkadaşımızın eşi o hastanede doğum yaparken öldü ve vermediler, rehine aldılar. Ya olur mu, oldu. Bunları biz o dönemde yaşadık. Kılıçdaroğlu, utanmadan sıkılmadan Şehir Hastanelerimize laf atıyor. Utan utan, gurur duy. Türkiye, alt yapısı olmayan bir ülkeydi.

"ARADIM 12'DEN İTİBAREN TAHIL KORİDORUNU AÇTILAR"

Gerek Sayın Putin ile gerek Zelenski ile görüşüyoruz. Aldığımız bilgilerle müzakere etme fırsatını buluyorum. Sağ olsun ne Putin ne Zelenski'den olumsuz bir yaklaşım almadım. Bizde talepleri oldu, biz elimizden geldiğince olumlu cevap verdik. Hiçbir zaman onlar da bize ters yaklaşmadı. Prag'da kimle konuşsam Sayın Putin'in aleyhine konuşuyor. Yanlış yapıyorsunuz diyorum. Birilerinin vasıtasıyla tahıl koridoruna eyvallah etmiyor. Ama bizimle sağ olsun, aradık kendisini hemen anında, dün aradım, bugün de 12'den itibaren tahıl koridorunu açtılar.

"2024'ÜN BAŞINDA AKKUYU'YU AÇACAĞIZ"

Biz dün Putin ile bunları konuştuk. Bunun adına da biz lider diplomasisi diyoruz. Herkes öyle lider olamıyoruz. Bazılarına lider olunmaz lider doğar diyorlar, o da doğru olabilir. 2023'ün sonlarında veya 2024'ün başında Akkuyu'yu açacağız. Sinop'ta yeni bir dörtlü üniteyi inşa edeceğiz. Akkuyu, Sinop, üçüncüsü için çalışılıyor. Bunların her birinden yüzde 10'ar enerji temini sağlayacağız.

"SEN SSK'YI YÖNETEMEYEN BİR CAHİLSİN"

Devletlerde devamlılık esastır. Bu adam (Kılıçdaroğlu) cahil. Zaten bu ülkede bu millet sana yönetimi vermez. Böyle cahillerle bir yere gidilmez. Sen SSK'yı yönetemeyen bir cahilsin. Koskoca Türkiye'yi nasıl yöneteceksin. Şu an elinde bazı Büyükşehir Belediyeleri var. Ne yapıyorlar?

"EN YAKIN MERKEZ OLARAK DA TRAKYA GÖRÜLÜYOR"

Gaz merkezi ile ilgili olarak Putin ile yaptığımız görüşmede bakanlığımız kapsamlı çalışmayı muhataplarıyla yapıyorlar. Türkiye bu işin bir havı oluyor. En yakın merkez olarak da Trakya bölgesi görülüyor. Oradan çıkış ve Avrupa'ya dağıtımını yapmak mümkün olacak. Bunlar ilk tespitler, çalışmalar başladı, devam ediyor. Uzun zamandır enerji merkezi olma yolunda adımlar atıyoruz.

"YARGIDA KOVALAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Bay Kemal de HDP de savunuyor. Zaten başka savunan yok. Bunlar birbirinin ete kemiğe bürünmüşü. Ama bu şekilde kendilerini kurtaramazlar. Bunları yakın markajla takip ediyoruz, yargıda da kovalamaya devam ediyoruz.

Bunlar millet ittifakı diyerek, millete ihanet ediyorlar. Onun adı millet değil, illet ya da zillet. Yakında zillet ittifakı dağılacak, ömrü fazla uzun değil onların, olmaz da. Renkleri çok farklı. Seçim meydanlarında birinin söylediğini öbürü reddedecek. Aynı şeyi söylemeleri mümkün değil. Ama bizim öyle bir derdimiz yok.

"SÜRATLE DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASI GEREKİYOR"

Bunlar ahlaksızlığın en güzel örneği. Bay Kemal bunları savunuyor. Adalet Bakanlığı şu an takibatı yapıyor. Ama ben bu konuda daha ileri bir adımdan yanayım. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir. Bunlar parlamentoyu da kirletir. Herhalde Atatürk şu anda sağ olmuş olsaydı, bunları kapının önüne koyardı. Bay Kemal'de ne böyle bir cesaret, ne böyle hukuk anlayışı var. Biz her şeyi yargıya bırakıyoruz. Yalova'daki mahkeme heyetinin dava açmasından yanayız. Bunun adı çamur siyasetidir. CHP'li milletvekilleri vekillik görevini teröristi savunmak olarak anlıyor. Türkiye'de bağımsız mahkemelerin bulunduğunu CHP'lilere de öğreteceğiz.

"AİLE YAPISINA LEKE SÜRMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

Biz güçlü ailelerden oluşan bir milletiz. Bu milletin aile yapısını bozmak, aile yapısına leke sürmek, kimsenin haddine değil. Şu anda bizler Cumhur İttifakı olarak ailenin saygınlığını ortaya koyacağız. Aile yapımızı her türlü sapkınlıktan, marjinal akımlardan, yozlaşmalardan koruyacağız.

"NE ZAMAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇTİK TÜRKİYE'YE İSTİKRAR GELDİ"

Ne zamanki Başkanlık sistemine geçtik, Türkiye'ye istikrar geldi, sağlıklı bir ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Türkiye tarihinin en büyük büyüme dönemlerini yaşıyor. İkide bir önümüze enflasyonu çıkarıyorlar. Yılbaşından sonra tekrar konuşacağız. Faizi tek haneli rakama doğru çekiyoruz. Yatırımda kamu bankalarımız teşviki artıracak. Başkanlık sisteminde hızlı karar alma var, siyasi istikrar var. Erkler arasında denge denetleme imkanı var. Biz başkanlık sistemiyle küresel belirsizliğe hazırladık, güçlüyüz, rahat konuşuyoruz, farkımız bu.

ASGARİ ÜCRET VE EYT

Şu anda Vedat Bilgin ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarla birlikte önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikalarımızı da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla gerek sözleşmeliler gerek EYT'lilere ilişkin açıklamalar olacak. 2023 yılına bunları açıklayarak girmiş olacağız."

Politika