Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya mesajı: Boşuna gelmesinler, NATO'ya girmelerine evet demeyiz

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya mesajı: Boşuna gelmesinler, NATO'ya girmelerine evet demeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu oy vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısında, Finlanidya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu.

İki ülkenin dışişleri bakanlarının Türkiye'ye geleceğinin hatırlatılarak, "Türkiye'nin tutumu ve beklentileri ne olacak görüşmelerde?" sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

"Her iki ülkeyle ilgili de, gerçi bu aralar Dışişleri Bakanları arasında bazı görüşmeler yapıldı fakat çok açık net samimi bir şeyi söylemem lazım. Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık net bir tavrı söz konusu değil.

'MÜSLÜMAN BİR DELİKTEN İKİ KEZ SOKULMAZ'

Kaldı ki bu süreç içerisinde bu terör örgütlerine karşı kalkıp biz karşıyız deseler bile, ki tam aksine teslim etmeleri gereken bazı teröristlerle ilgili teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. Velev ki teslim edeceklerini dahi söyleseler de, biz şuna inanırız, bir delikten iki kez Müslüman sokulmaz.

Daha önce biliyorsunuz, Yunanistan NATO'dan çıkmıştı, o dönemin yönetimi tekrar Yunanistan'ın girmesini sağladı. Şimdi ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum, NATO'nun en önde gelen ülkeleri Yunanistan'a her türlü desteği veriyor mu? Veriyor. Üsler kuruyorlar mı? Kuruyorlar. Biz bunlara nasıl inanacağız?

'İSVEÇ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KULUÇKA MERKEZİ'

İsveç terör örgütlerinin kuluçka merkezi. Parlamentolarında teröristleri getirip onları konuşturuyorlar, özel davetler çıkarıyorlar hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Biz bunların neyine güveneceğiz: Pazartesi Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler. Yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde NATO'ya girmelerine evet demeyiz: Çünkü NATO o zaman güvenlik örgütü olmaktan çıkar, teröristlerin temsilcilerinin yoğunlaştığı bir örgüt haline gelir." (Kısa Dalga)

Gündem